Φινάλε για τα αγροτικά μπλόκα

Με άλλες μορφές αγώνα πλέον θα διεκδικήσουν την απόσυρση του ασφαλιστικού οι αγρότες

Μετά από 40 περίπου

ημέρες στα μπλόκα, οι αγρότες από την Κυριακή το πρωί, ξεκίνησαν να αποχωρούν μετά από απόφαση που έλαβαν σε πανελλαδικό επίπεδο. Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Κεφαλοβρύσου Αιτωλικού Κώστας Πουρνάρας, επισήμανε πως «σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα μπλόκα της Ελλάδας αυτή την εβδομάδα θα είμαστε σε αναμονή και μετά την Τσικνοπέμπτη θα ξεκινήσουμε άλλες μορφές κινητοποιήσεων, τις οποίες ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει, αν και έχουν προταθεί αρκετές εναλλακτικές μορφές. Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι, αφού καταφέραμε να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Η μη κατάθεσή του σημαίνει νίκη για μας και είμαστε σε αναμονή αν χρειαστεί να βγούμε και πάλι στους δρόμους και να τους κλείσουμε».

Σύμφωνα με ανακοίνωση

της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών του Κεφαλοβρύσου «μετά από 40 μέρες στο δρόμο, με πρωτόγνωρη συμμετοχή από αγρότες ,φορείς, συλλόγους και συμπολίτες μας από όλο τον Νομό, η συνέλευση του Μπλόκου Κεφαλοβρύσου, σε συντονισμό με τα Μπλόκα της Πανελλαδικής Επιτροπής που συναντήθηκε στο Κιλελέρ, αποφάσισε για την αποχώρηση των αγροτικών μηχανημάτων από τον Κόμβο Κεφαλοβρύσου. Ο πολυήμερος κοινός αγώνας ένωσε όλο τον αγροτικό κόσμο και μας έκανε πιο σοφούς, πιο δυνατούς. Η κυβέρνηση πλέον θα πρέπει να το σκεφτεί παρά πολύ πριν φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που είχε εξαγγείλει πριν από 2 μήνες. Να είναι σίγουροι ότι όποτε χρειαστεί όλοι μαζί θα ξαναβγούμε στο δρόμο.

Η αποχώρηση μας από το Μπλόκο Κεφαλόβρυσου σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι ηττηθήκαμε ή ότι ο αγώνας τελείωσε. Το αντίθετο μάλιστα! Φεύγουμε από το Μπλόκο με ψηλά το κεφάλι, νικητές μιας και τους ανατρέψαμε τα σχέδια και ενωμένοι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τις απαραίτητες αλλαγές στον πρωτογενή τομέα που θα βοηθήσουν την χώρα να βγει από την κρίση και εμάς να δουλεύουμε στη γη μας με αξιοπρέπεια.

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που μας συμπαραστάθηκαν ηθικά και ουσιαστικά όλο αυτό το διάστημα, αλλά και όλη την κοινωνία που αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα των κινητοποιήσεων έδειξε υπομονή και ανοχή όλο αυτό το διάστημα. Ο αγώνας συνεχίζεται…»

Ο Βουλευτής

Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και αγρότης Νίκος Μωραΐτης, ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας τόνισε στη «Σ» πως «από το τόπο της θυσίας των αγροτών στείλαμε ηχηρό μήνυμα, ότι δεν κάνουν βήμα πίσω αν δεν γίνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματά μας. Η απόφαση είναι να συνεχίζουμε καθημερινά τον αγώνα με άλλες μορφές πάλης, όπως καταλήψεις σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ και τράπεζες. Αποφασίστηκε να γίνει μεγάλο Πανελλαδικό – Παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όταν η Κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Ο αγώνας μας είχε αποτέλεσμα και θα είναι νικηφόρος. Η Κυβέρνηση αναγκάστηκε για 3 μήνες να μην φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή, έκανε δεκτά τα αιτήματά μας για το αφορολόγητο, τη μη φορολόγηση των εξισωτικών επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Το ΚΚΕ κατέθεσε επίσης τροπολογία για την αναστολή των αγροτοδικείων που αρκετά υπάρχουν και στο νομό μας και ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα την κάνει δεκτή. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι συνεχίζει να υπάρχει ο πυρήνας της αντιαγροτικής πολιτικής από την κυβέρνηση και την Ε.Ε και γι αυτό η φτωχομεσαία αγροτιά είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.

Η Ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους αγρότες του μπλόκου του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας αναφέρει ότι «με μια μαζική συγκέντρωση για το γιορτασμό του Κιλελέρ η μικρομεσαία αγροτιά διαμήνυσε την αγωνιστική της ετοιμότητα έχοντας ως παρακαταθήκη τον πολυήμερο αγώνα της στα μπλόκα και στις άλλες πρωτοβουλίες. Έστειλαν το μήνυμα ότι αλλάζουν μορφή πάλης και συνεχίζουν τον αγώνα τους με διαφορετικές μορφές. Ο φετινός γιορτασμός της επετείου του Κιλελέρ βρήκε τους μικρομεσαίους αγρότες όλης της χώρας στις επάλξεις του αγώνα. Από το χώρο του Μνημείου του αγωνιζόμενου αγρότη όπου παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του μπλόκου Αγίου Νικολάου, στέλνουμε μήνυμα συνέχισης της πάλης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας ξεκληρίζει. Ενάντια στα μέτρα των μνημονίων και της ΚΑΠ που μας καταστρέφουν.

Τιμάμε τον αγώνα

και τη θυσία των κολίγων για να πάρουν τη γη από τους τσιφλικάδες. Και διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι την γη που με αίμα πολύ απέκτησαν οι προπαππούδες μας και μας την κληροδότησαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας, δεν θα τους επιτρέψουμε να μας την πάρουν. Κολίγοι στα νέα «τσιφλίκια» των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων δεν θα γεννούμε…

Είμαστε, ήδη, πάνω

από 40 μερόνυχτα στα μπλόκα, παλεύοντας για να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα εξοντωτικά μέτρα και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, των «δανειστών» και των κάθε είδους συνεταίρων της. Συνεχίζουμε την κοινή πάλη μαζί με τους συμμάχους μας, τους μισθωτούς εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, κατά του ασφαλιστικού σχεδίου – λαιμητόμου κι όλων των άλλων κυβερνητικών αντιλαϊκών μέτρων και σχεδίων, έχοντας ήδη καταφέρει όλοι μαζί να καθυστερήσουμε την κατάθεση του αντιλαϊκού ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση.

Με τη αγωνιστική μας δράση, τον σκληρό κι ανυποχώρητο αγώνα μας, τις πολύμορφες κινητοποιήσεις και τα μπλόκα μας μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, υποχρεώσαμε την κυβέρνηση να απαντήσει στα συγκεκριμένα αιτήματά μας».

xondros1