Συνεχίζονται τα μπλόκα των αγροτών στην Αιτωλοακαρνανίας

Στο πλευρό των αγροτών και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς

 

Ανοιχτό θα έχουν οι αγρότες το μπλόκο του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας αύριο και μεθαύριο, σύμφωνα με τον αγρότη και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκο Μωραΐτη, ενώ στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για να αποφασίσουν εκτός των άλλων την μετάβασή τους στο Κιλελέρ. Στο Κεφαλόβρυσο αποφασίστηκε μέχρι η Κυβέρνηση να ανακοινώσει τα όσα συμφωνήθηκαν με τους αγρότες, να κλείνουν τον δρόμο για δύο ώρες. Για το Σαββατοκύριακο η απόφαση θα λαμβάνονταν αργά χθες το βράδυ, ενώ οι αγρότες υπενθύμισαν και μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν πως ο δρόμος θα κλείνει αιφνιδιαστικά. Η ανακοίνωση των αγροτών του Κεφαλοβρύσου αναφέρει πως: «συνέχιση των κινητοποιήσεων στον Κόμβο Κεφαλοβρύσου, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων κατά την συνέλευση της Πέμπτης 25/02 στο Μπλόκο Κεφαλοβρύσου. Στη συνέλευση παραβρέθηκε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος  δήλωσε για άλλη μια φορά την συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Στην συνέλευση παρών ήταν και ο δικηγόρος Νίκος Γρίβας ο οποίος στηρίζει νομικά το Μπλόκο Κεφαλόβρυσου μετά την παραγγελία της Εισαγγελέως του Άρειου Πάγου. Τέλος, έγινε ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Μπλόκου στην Πανελλαδική επιτροπή μπλόκων που συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και μετά από διάλογο αποφασίστηκε ομόφωνα:

«Η καταγγελία της ποινικοποίησης του αγώνα μας και η συνέχιση του αποκλεισμού του Κόμβου ως απάντηση στην τρομοκρατία που επιχειρεί η Κυβέρνηση μέσω της Εισαγγελέως του Άρειου Πάγου. Αίτημά μας είναι να ακυρωθούν τα αγροτοδικεία και να καταργηθεί ο νόμος που ποινικοποιεί τις δράσεις για  την προάσπιση του Κοινωνικού Συμφέροντος

Αναμένουμε την ανακοίνωση από την Κυβέρνηση του συνόλου των δεσμεύσεων και των προτάσεων που συζητήθηκαν στην συνάντηση της Πέμπτης στο Μαξίμου, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη για το μέλλον και την μορφή των κινητοποιήσεων».

Επίσης, οι αγρότες του μπλόκου του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία αναφέρει πως «με τα τρακτέρ στους δρόμους του αγώνα και της επιβίωσης, αντιπροσωπεία των 69 μπλόκων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος των μικρομεσαίων αγροτών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό προκειμένου να πάρει θέση η Κυβέρνηση στο πλαίσιο αιτημάτων που αποφασίσαμε στην Πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια στις 7 Φλεβάρη. Με βάση αυτές τις εξελίξεις καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής το Σάββατο 27/2 και ώρα 20:00 το βράδυ στο χώρο του μπλόκου σε πλατιά γενική συνέλευση να συζητήσουμε συλλογικά την πορεία του αγώνα και να παρθούν συλλογικές αποφάσεις. Επίσης θα αποφασίσουμε και την συμμετοχή μας στον εορτασμό του Κιλελέρ την Κυριακή».

xondros1