Με λαμπρότητα τα εγκαίνια των εκθεμάτων Μοσχανδρέου στα Γιάννενα

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, στο νεοκλασικό κόσμημα της πόλης των Ιωαννίνων που στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη, έγιναν με μοναδική επισημότητα και λαμπρότητα τα εγκαίνια της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου, με θέμα «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής-Χαρακτικής».

pol-mosxandreou-giannina2

Με την παρουσία τους δεκάδες φιλότεχνοι της Ηπείρου τίμησαν την εκδήλωση μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Βουλευτής Ιωαννίνων  – τ. υπουργός Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο τέως Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρος Καλογιάννης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καψάλης Γεώργιος, οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές του τόπου καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

pol-mosxandreou-giannina3

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η κ. Κλεοπάτρα Εξάρχου Διευθύντρια της Πινακοθήκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παντελής Κολόκας και ο Δημ. Γιωτίτσας Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους παρευρεθέντες ιδρυτές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου δια την άριστη συνεργασία των δύο φορέων.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Χρ. Μοσχανδρέου ευχαρίστησε τον πράγματι φιλότεχνο Δήμαρχο, Θωμά Μπέγκα και διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία θα έχει συνέχεια προς το τέλος του χρόνου, με μία έκθεση που θα γράψει ιστορία.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου προσέφερε στην Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων σε ανάμνηση της έκθεσης, ένα αντίτυπο της μεταξοτυπίας του Φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, δημιουργία του μεγάλου Ηπειρώτη Ζωγράφου, Σωτήρη Σόρογκα.