Τα «βροντάει» ο Μαυράκης

Την απόφασή  του να αποχωρήσει από τα διοικητικά του Ομήρου Νεοχωρίου ανακοίνωσε ο Ηλίας Μαυράκης στην αθλητική εκπομπή «ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗ ΜΠΑΛΑ» στον «ΔΥΤΙΚΑ 92,8 FM».  Όπως συνάγεται από τα λεγόμενά του η πρόσφατη άδικη τιμωρία ποδοσφαιριστή της ομάδας του ήταν η  «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».
Δήλωσε απογοητευμένος για τον τρόπο που λειτουργεί το τοπικό ποδόσφαιρο. Το αιτιολόγησε λέγοντας πως  οι αποφάσεις που λαμβάνονται απομακρύνουν απ’ το χώρο όσους θέλουν  να συνεισφέρουν στο ποδόσφαιρο  και επεσήμανε την απουσία σωστού διαλόγου μεταξύ  ποδοσφαιρικών  Αρχών και  ομάδων.
Ο  πρόεδρος της ομάδας  του Νεοχωρίου σκοπεύει να παραιτηθεί άμεσα και έως την  λήξη της σεζόν θα βρίσκεται  δίπλα στην ομάδα, ώστε να καλυφθούν οι όποιες υποχρεώσεις της και να ολοκληρωθεί ομαλά η περίοδος, αλλά όταν τελειώσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις  θέλει να απεμπλακεί οριστικά.
Θα είναι αναμφίβολα μεγάλη απώλεια για το τοπικό ποδόσφαιρο – κι όχι μόνο για τον Όμηρο- αν επιμείνει σ’ αυτή την απόφαση και την ώρα φαίνεται αμετάπειστος. Ο Ηλίας Μαυράκης είναι γνωστός όλα αυτά τα χρόνια ως ένας διοικητικός παράγοντας που έχει δώσει στο ποδόσφαιρο χρήμα, ενέργεια, σπάνιο επίπεδο, ποδοσφαιρικό πολιτισμό  και ήθος.
 
Όσο για την επίμαχη τιμωρία του ποδοσφαιριστή,  από τον πρόεδρο αλλά  και όλον  τον Όμηρο εκλήφθηκε ως πράξη αυθαιρεσίας σε συνέχεια τέτοιων πρακτικών κι εστιάζουν όχι σ’ αυτό  κάθε αυτό το γεγονός μα στην νοοτροπία που διακατέχει τις ποδοσφαιρικές Αρχές. Μάλιστα προχθές και  πριν ανακοινωθεί η ποινή η ανακοίνωση του Ομήρου ανέφερε:
«Ο Α.Σ. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ θέλει σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης που αφορούσε την διαιτησία του αγώνα ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ-ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ να ενημερώσει ότι με έγγραφό του ζητά την απαλλαγή του ποδοσφαιριστή που κακώς αποβλήθηκε επειδή ο διαιτητής κ. Παναγιωτόπουλος έκανε κακή ερμηνεία και εφαρμογή των κανονισμών. Σας επισυνάπτουμε την επιστολή που θα σταλεί αύριο στην πειθαρχική επιτροπή:
Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ-ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ και ενώ παιζόταν οι καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο διαιτητής κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας ΚΑΡΑΤΖΑΝΙΔΗ ΣΠΥΡΟ , με αρ. δελτίου 1206469 , διότι όπως αναφέρει αυτολεξεί στο φύλλο αγώνα “Με αποκάλεσε μετά από από απόφασή μου ,είσαι τραγικός” .
« Γνωρίζοντας την Ελληνική Γλώσσα και το τι σημαίνει η κάθε λέξη , δεν μπορούμε να καταλάβουμε από που προκύπτει η απόφαση του διαιτητή να αποβάλει τον ποδοσφαιριστή μας , αφού η συγκεκριμένη λέξη-φράση δεν είναι και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ύβρη όπως προκύπτει και από το συνημμένο έγγραφο που σας αποστέλλουμε και το οποίο είναι αντίγραφο από το λεξικό , και εξηγεί τη σημασία της λέξης τραγικός. Ακόμα πουθενά στις παρατηρήσεις του διαιτητή στο φύλλο αγώνα , δεν αναφέρετε τυχόν προηγούμενη σύσταση ή έστω και παρατήρηση (κίτρινη κάρτα) προς τον ως άνω ποδοσφαιριστή που να δικαιολογεί έστω ακόμα και την αγανάκτηση του διαιτητή προς το πρόσωπο του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή. Επίσης ο διαιτητής κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ δεν αναφέρει στις παρατηρήσεις του στο φύλλο αγώνα ότι ο ποδοσφαιριστής με τη φράση αυτή προσπάθησε να τον ειρωνευτεί , να τον προσβάλει ή να τον χλευάσει προκειμένου να αιτιολογήσει την αποβολή.
Για τους πιο πάνω λογούς ζητάμε την απαλλαγή του ποδοσφαιριστή μας ΚΑΡΑΤΖΑΝΙΔΗ ΣΠΥΡΟΥ , με αρ. δελτίου 1206469 λόγω εσφαλμένης ερμηνείας και κακής εφαρμογής των κανονισμών από τον διαιτητή κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ .»
papaioannou