Διαψεύδει η Περιφέρεια για κατασκευή Hot Spot στην περιοχή

Γ. Αγγελόπουλος: «Επιδίδονται σε σπέκουλα όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα – Δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση από την Κυβέρνηση»

Με τον πλέον

κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα σενάρια που θέλουν την Κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής hot spot (κέντρο προσωρινής κράτησης μεταναστών) στην περιοχή και συγκεκριμένα στο Αντίρριο.

Τις τελευταίες ώρες διακινήθηκαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Κυβέρνηση προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τους εργοταξιακούς χώρους της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης στο Αντίρριο, για την δημιουργία hot spot, μιας και οι χώροι αυτοί έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας  (ΤΑΙΠΕΔ) χωρίς πάντως μέχρι σήμερα να έχει πραγματοποιηθεί κάποια ενέργεια από την πλευρά της πολιτείας. Η «Σ» επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι μέχρι σήμερα η Περιφέρεια, δεν έχει δεχθεί την παραμικρή κρούση από την Πολιτεία για ενδεχόμενο κατασκευής hot spot στην περιοχή.

Δεν υπάρχει καμία

συζήτηση και εκτός των άλλων, θέλω να πω, ότι όσοι διακινούν τις πληροφορίες αυτές πιθανότατα αρέσκονται σε σπέκουλα η οποία χαρακτηρίζεται επικίνδυνη. Προ ημερών είχε ακουστεί για διάφορες περιοχές της Αχαΐας, στις οποίες τελευταία προστέθηκε το Αντίρριο. Επαναλαμβάνω ότι δεν έχουμε ουδεμία ενημέρωση και μάλιστα δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να ανοίξουμε το θέμα αυτό. Αν θέλετε θα έλεγα ότι η περιοχή μας δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άλλες περιοχές με τους πρόσφυγες. Άρα δεν συντρέχει και ουσιαστικός λόγος για να ανοίξει κουβέντα για το θέμα αυτό» υποστήριξε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος.   

Εξάλλου στη λίστα των περιοχών την οποία έχει δημοσιοποιήσει η Κυβέρνηση, δεν συμπεριλαμβάνεται η Δυτική Ελλάδα. Εκτός βέβαια και αν αυτό έρθει σε δεύτερη φάση….    

aggelopoulos