Όλο το πλάνο λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Αγρίνιο

Ν. Καζαντζής: «Το μέτρο δεν θα έχει τιμωρητικό χαρ ακτήρα»

Στο μισό η τιμή του παρκαρίσματος για μία ώρα

Σκέψεις για επέκταση των ζωνών στάθμευσης 

Επίσημη «πρώτη» για

την επαναλειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Αγρίνιο την ερχόμενη Τρίτη 1η Μαρτίου. Σε σχέση με το παρελθόν θα υπάρχει μείωση κατά 50% στην στάθμευση, ωστόσο οι αλλαγές θα είναι αρκετές. 50 λεπτά θα κοστίζει η στάθμευση με κάρτα, για μία όμως ώρα, αντί για δύο σε σχέση με το παρελθόν, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι οδηγοί. 40λεπτά την ώρα θα κοστίζει η στάθμευση με τηλεφωνική κλήση. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Καζαντζή, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» «η κάρτα για τους μόνιμους κατοίκους θα κοστίζει 40 ευρώ το χρόνο και 20 το εξάμηνο, για κάθε μέλος της οικογένειας, για ένα όμως μόνο αυτοκίνητο. Ως Δημοτική Αρχή κάνουμε αρκετές σκέψεις, όπως για παράδειγμα για λειτουργία δύο ζωνών στάθμευσης ή ακόμα και αύξησης των θέσεων. Ζητάμε την κατανόηση και την συνεργασία των συνδημοτών μας και γι’ αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι το μέτρο δεν είναι ούτε φοροεισπρακτικό, ούτε θα έχει το χαρακτήρα του τιμωρού.

Το τελευταίο χρονικό

διάστημα είχε παρατηρηθεί στο κέντρο της πόλης μας σοβαρό πρόβλημα με το κυκλοφοριακό. Να ξεκαθαρίσω όμως και κάτι άλλο. Ότι δεν πρόκειται να δείξουμε την παραμικρή ανοχή στους παραβάτες. Μην περιμένει κανείς ότι θα χαρίζουμε ή ότι θα σβήνουμε κλήσεις. Δεν μπορεί κάποιοι να μην σέβονται όλους τους υπόλοιπους. Για παράδειγμα να παρκάρουν ή ακόμα και να καταλαμβάνουν ράμπες Α.με.Α, ή να σταθμεύουν παράνομα μπροστά σε κάδους σκουπιδιών με συνέπεια να μην μπορεί να συλλέξει τα σκουπίδια το απορριμματοφόρο».

Παράλληλα όμως σύμφωνα

με τον κ. Καζαντζή θα εξεταστεί και ο τρόπος αύξησης του προσωπικού στην Δημοτική Αστυνομία, ώστε να εργάζονται παραπάνω ώρες. επιπροσθέτως, η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει και άλλες δράσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στο Αγρίνιο. Στο θέμα αυτό αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που αναμένεται να παραχωρήσει την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας ευρύτερης ενημέρωσης των δημοτών, από χθες έως και την Δευτέρα, 29 του μήνα, οι κάτοχοι ΙΧ θα βρίσκουν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους ένα χαρτάκι, που μπορεί φαινομενικά να μοιάζει με κλήση, δεν θα είναι όμως. Πρόκειται για ενημερωτικό σημείωμα της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου.

Εξάλλου όπως έχει γίνει γνωστό από την Δημοτική Αρχή έως την 1η Μαρτίου, που είναι η ημέρα της επίσημης επαναδραστηριοποίησής τους, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί δεν θα βεβαιώνουν κλήσεις, αλλά θα διανέμουν μόνο ενημερωτικό υλικό.

aggelopoulos