Ανατροπές και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, έφεραν οι κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ στην τοπική αστυνομία!

Στο Μεσολόγγι ο Ι. Ματσούκας, στο Αγρίνιο ο Δ. Παπαευθυμίου Ποιοι είναι οι δύο Πατρινοί αξιωματικοί που έρχονται ως βοηθοί στις Αστυνομικές Διευθύνσεις του νομού…

sdsdh copy

Στο Μεσολόγγι ο Ι. Ματσούκας, στο Αγρίνιο ο Δ. Παπαευθυμίου

Ποιοι είναι οι δύο Πατρινοί αξιωματικοί που έρχονται ως βοηθοί στις Αστυνομικές Διευθύνσεις του νομού

Σειρά ανακατατάξεων

έφεραν οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ σε επίπεδο Αιτωλοακαρνανίας. Την τελευταία στιγμή -αν και το κλίμα των προηγούμενων ημερών δεν προμήνυε αλλαγές στα πρόσωπα των επικεφαλής των Αστυνομικών Διευθυντών Ακαρνανίας και Αιτωλίας- ήρθαν τα πάνω κάτω, με αποτέλεσμα να αλλάζει άρδην η «ανθρωπογεωγραφία» στην ηγεσία της τοπικής αστυνομίας.

Έτσι λοιπόν ως έκπληξη

θεωρήθηκε από πολλούς η μετακίνηση του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωάννη Ματσούκα, από την Ακαρνανία (Αγρίνιο) στην Αιτωλία (Μεσολόγγι) ως Διευθυντής. Οι πληροφορίες ήθελαν αμετακίνητο από την θέση του τον κ. Ματσούκα, με το έργο του μάλιστα να κρίνεται ως ιδιαίτερα πετυχημένο. Όμως στις κρίσεις του σώματος ποτέ και κανείς δεν μπορεί να μιλάει με βεβαιότητα όπως έχει δείξει και το παρελθόν.

Την θέση του ανέλαβε ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Παπαευθυμίου, ο οποίος έχει υπηρετήσει αρκετά χρόνια την τοπική Διεύθυνση από διάφορες θέσεις. Η τοποθέτηση πάντως του κ. Παπαευθυμίου δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ήταν το πρώτο φαβορί σε περίπτωση που απομακρυνόταν ο Ιωάννης Ματσούκας. Όπως και έγινε δηλαδή.

Ο μέχρι πρότινος Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας Νίκος Κοτρωνιάς τοποθετήθηκε ως πρώτος βοηθός του Αγρινιώτη Υποστρατήγου, Γενικού Περιφερειακού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Φώτη Τσόλκα, με έδρα στην Πάτρα.

Δύο Πατρινοί σε θέσεις κλειδιά στις τοπικές Διευθύνσεις

Στο μεταξύ οι κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ έφεραν στην περιοχή σε θέσεις κλειδιά δύο Πατρινούς αξιωματικούς οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε καίριες θέσεις. Ο λόγος για τον Αστυνομικό Διευθυντή Θανάση Παπανικολάου ο οποίος τοποθετήθηκε ως βοηθός του Ιωάννη Ματσούκα στην Α.Δ Αιτωλίας. Ο έμπειρος και ικανότατος αξιωματικός έχει θητεύσει με μεγάλη επιτυχία στα ναρκωτικά, στην Ασφάλεια Αιγίου και στην Ασφάλεια Πατρών ως Υποδιοικητής και Διοικητής, ενώ εκτός των άλλων είχε εξέχοντα ρόλο στον εντοπισμό και στην σύλληψη των ληστών του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας. Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι «πάντα είναι από αυτούς που βγαίνει μπροστά αν και βαθμοφόρος, ενώ ουκ ολίγες φορές έχει πρωταγωνιστήσει σε σοβαρές συμπλοκές με ανταλλαγή πυροβολισμών». Στην Α.Δ Ακαρνανίας βοηθός του Δημήτρη Παπαευθυμίου τοποθετήθηκε ο επίσης Πατρινός Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Πετσίνης.

Ο κ. Πετσίνης έχει

διατελέσει με μεγάλη επιτυχία ως Διοικητής σε Αστυνομικά Τμήματα της Πάτρας, ενώ έχει θητεύσει και στο τμήμα Άμεσης Δράσης τη αχαϊκής πρωτεύουσας. Η παρουσία και των δύο στην περιοχή σε συνδυασμό με την εμπειρία και τις γνώσεις τους, αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην διαχείριση σοβαρών θεμάτων της περιοχής όπως η εγκληματικότητα.

aggelopoulos