Τσίπρας προς αγρότες:Να βάλουμε το άλογο μπροστά από το κάρο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

«Πρέπει να βάλουμε το άλογο μπροστά από το κάρο», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία των αγροτών που συναντά αυτή την ώρα.

Ο κ. Τσίπρας είπε στους αγρότες ότι έχει προτάσεις και είναι υπέρ του διαλόγου και μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις.

«Είναι δικό σας θέμα», είπε απευθυνόμενος στους αγρότες, «να υπάρξει ένα μόνιμο συμβούλιο που να εκπροσωπεί το αγροτικό κίνημα και να σχεδιάσουμε και να κάνουμε απο κοινού τα επόμενα βήματα».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι κινητοποιήσεις είπε:

«Αντιλαμβάνομαι γιατί και εγώ προέρχομαι από τα κινήματα ότι είναι ένα ζήτημα που δημιουργεί ανταγωνισμούς. Δεν θέλουμε να παρέμβουμε και είμαστε ανοικτοί σε όλες τις φωνές και τις απόψεις. Το αγροτικό κίνημα πρέπει να βρεί δρόμους έκφρασης με αυτονομία και αυτοτέλεια για να έχει ο αγωνας αποτελέσματα. Να έχει μια αυθεντική εκπροσώπηση στην χάραξη πολιτικής. Δεν μπορούμε να χαράξουμε πολιτική χωρίς να λάβουμε σοβαρά υπόψιν τις θέσεις και τις προτάσεις σας». Σε αυτό το σημείο ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους αγρότες να λαμβάνουν υπόψιν το συνολικό πρόβλημα του τόπου.

«Δεν μπορούμε», είπε, «να βγάλουμε από το μυαλό μας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι από το 2010 εως το 2015 όταν καταστράφηκε ο εθνικος πλούτος. Αν δεν καταφερουμε να ανακτησουμε τον εθνικό πλούτο και πρωτοπόρος χώρος ειναι ο αγροτικός τότε δεν θα μπορουμε να μιλαμε ουτε για εισόδημα ουτε για συντάξεις.»

Πηγή: newsit.gr