Εξετάσεις από τα κέντρα «Δήμητρα» για τη χορήγηση Πιστοποιητικού Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Φυτοφαρμάκων

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει από τα Κέντρα «Δήμητρα»  Μεσολογγίου και Αγρινίου τα μαθήματα και η διενέργεια  εξετάσεων πιστοποίησης για τη χορήγηση Πιστοποιητικού Γνώσεων  Ορθολογικής Χρήσης Φυτοφαρμάκων.Μέχρι στιγμής, πάνω από 300 αγρότες  του νομού μας έχουν λάβει μέρος, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη δημιουργία επόμενων τμημάτων τόσο για το μάθημα όσο και για τις εξετάσεις πιστοποίησης.

Οι εξετάσεις γίνονται γραπτά, και για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων σε αυτές είναι απαραίτητη η έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου  των 25 ευρώ (από τα ΚΕΠ της περιοχής μας) και εξόφλησή του σε οποιαδήποτε τράπεζα. Κανένα επιπλέον ποσό δεν επιβαρύνει τους συμμετέχοντες για την παρακολούθηση των μαθημάτων, καθώς αυτά γίνονται στα Κέντρα «Δήμητρα» δωρεάν για όλους τους αγρότες .

Διευκρινίζουμε ότι σύμφωνα με το Ν. 4036/2012, η απόκτηση του πιστοποιητικού είναι υποχρεωτική, και η πώληση γεωργικών φαρμάκων θα περιορίζεται μόνο στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό. Δηλαδή, στην περίπτωση που κάποιος δεν είναι κάτοχος του πιστοποιητικού δεν θα μπορεί να προμηθεύεται φυτοφάρμακα. Ανεπίσημες πηγές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρουν ότι η προθεσμία για τη απόκτησή του , θα λήξει στο τέλος Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής στα μαθήματα και στις εξετάσεις πιστοποίησης, παρακαλούμε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα:

  • 2631 0 27576 για το Κέντρο  «Δήμητρα» Μεσολογγίου
  • 2641 0 59196 & 6939742947  για το Κέντρο «Δήμητρα» Αγρινίου