Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους λογιστές και φοροτεχνικοί

Σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, υπό τον Πρόεδρο του κ. Κωνσταντίνο Κόλλια, οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και φορέων Λογιστών – Φοροτεχνικών αποφάσισαν την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου και στην συνέχεια στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων την Τρίτη 1 Μαρτίου, αποκλεισμοί Εφορειών σε όλη την χώρα σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς και αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μόλις ανοίξει η εφαρμογή του taxisnet.

Πάγιο αίτημα των Οικονομολόγων- Λογιστών- Φοροτεχνικών παραμένει η απόσυρση του προσχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό και η συζήτηση του από μηδενική βάση.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται για ακόμα μία φορά ότι πρόκειται για μια καθαρά φορολογική κι όχι ασφαλιστική προσέγγιση στο συνταξιοδοτικό πρόβλημα της χώρας που θα φέρει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα από την κυβέρνηση αποτελέσματα.