Ψήφισμα συμπαράστασης του ΣΕΝΑ στους αγρότες

«Οι αγρότες είναι από τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται βάναυσα από το τρίτο μνημόνιο και γενικότερα από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Ο πρωτογενής τομέας που θα έπρεπε να είναι ο θεμέλιος λίθος της οικονομίας μας κινδυνεύει με εξαφάνιση. Εάν εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου δεν θα μπορέσει να επιβιώσει κανείς μικρομεσαίος αγρότης ή κτηνοτρόφος.

Την απάντηση σε αυτή την πολιτική τη δίνουν για άλλη μια φόρα οι εξουθενωμένοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, και αλιείς με τα αγωνιστικά μπλόκα στους δρόμους. Αντιστέκονται στη λαίλαπα των νέων μέτρων και δίνουν μάχη για να επιβιώσουν οι οικογένειές τους, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και να μην διαλυθεί η ύπαιθρος και Ελληνική περιφέρεια

Το Σ.Ε.Ν.Α εκτιμά ότι αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους, ανέργους, αγρότες, κτηνοτρόφους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους ο κοινός τους αγώνας για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών . Καταδικάζει όλους όσους προσπαθούν να αμαυρώσουν τον πρωτοφανή σε έκταση και αγωνιστικότητα αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, (μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες που προσπαθούν να καρπωθούν τα οφέλη του δίκαιου αγώνα των αγροτών).
ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ και ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ στα μπλόκα των αγροτών της ΑΙΤ/ΝΙΑΣ και καλεί τους εργαζόμενους του Γ.Ν.Α. και το λαό της Αι/νιας σε κοινό αγώνα με τη μικρομεσαία αγροτιά, να αποτρέψουμε τη ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.»