Πτώση ελικοπτέρου: Το τελευταίο “αντίο” στον αδικοχαμένο Υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση – Παρών ο Πάνος Καμμένος

Κηδεύτηκε ο Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο οποίος μαζί με άλλους δύο χειριστές, τον Κωνσταντίνο Πανανά και τον Ελευθέριο Ευαγγέλου, έχασε τη ζωή του στη συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212, στη νήσο Κίναρο στις 11 Φεβρουαρίου.

Δακρυσμένοι οι περισσότεροι δικοί του άνθρωποι, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτο που συνέβη στον Αναστάσιο Τουλίτση.

Παρών στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος από το βράδυ της Παρασκευής θρηνεί για την απώλεια του πατέρα του, ο υπουργός κ. Βίτσας, καθώς και μέλη του Πολεμικού Ναυτικού, συγγενείς και φίλοι.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί απο τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση άσκησης, όταν στις 2:45 τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου χάθηκε το ίχνος του, η επαφή του με τα ραντάρ και οι επικοινωνίες, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών.

Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Στις 7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

newsit.gr