Οριακή η κατάσταση με τον Η1Ν1 – Στο κόκκινο τα νοσοκομεία της περιοχής

Οριακή η κατάσταση με τον Η1Ν1 – Στο κόκκινο τα νοσοκομεία της περιοχής

Την τελευταία του πνοή ‘άφησε χθες ο 30χρονος που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ Ρίου 

Έρχονται προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου

 

 

«Η κατάσταση αυτή την στιγμή είναι οριακή, πλην όμως αντιμετωπίσιμη». Αυτό ανέφερε ο Αιτωλοακαρνάνας Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης ερωτώμενος στην εκπομπή «10 με… ΤΟΝΟ» του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» για το θέμα της γρίπης και του ιού Η1Ν1 που έχει κοστίσει τη ζωή 70 ατόμων σε όλη την χώρα, μεταξύ αυτών και ενός άνδρα από την Αχαΐα. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων έχουν χτυπήσει κόκκινο καθώς έχουν γεμίσει ασφυκτικά από ασθενείς που νοσούν από τον ιό Η1Ν1. Οριακή είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο Αγρινίου. Ωστόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος υπερέβη εαυτούς και μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Κωστακιώτης προ ημερών άνοιξε μία ακόμη κλίνη για να αντιμετωπιστούν όλα τα περιστατικά.

«Πράγματι φέτος παρατηρήθηκε έξαρση του ιού Η1Ν1 γεγονός που δημιούργησε πολλά προβλήματα. Φαίνεται ότι η αύξηση των περιστατικών προκλήθηκε από τον μη εμβολισμό ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, με συνέπεια να προσβληθούν από τον ιό. Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων καταγράφεται στις ηλικίες από 45 έως 55 ετών. Αυτό πάντως που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό είναι το ποσοστό θανάτων. Περίπου 1 στους 4 που νοσεί από τον ιό Η1Ν1 χάνει τη ζωή του. Τα θύματα έχουν φτάσει ανά την επικράτεια τα 70, ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται πάνω από 270 άτομα σε κατά τόπους ΜΕΘ. Με την εκδήλωση συμπτώματος γρίπης με υψηλό πυρετό, ο ασθενείς θα πρέπει άμεσα να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή και να του χορηγηθούν αντιικά φάρμακα. Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω, ότι παρόλο που τα αντιικά εξαντλούνται από τα φαρμακεία, οι ασθενείς μπορούν να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων με ιατρική συνταγή. Στα νοσηλευτικά ιδρύματα σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχει επάρκεια. Είναι πράγματι μια πολύ δύσκολη κατάσταση αυτή που αντιμετωπίζουμε, θα έλεγα οριακή, ωστόσο μέχρι στιγμής τουλάχιστον έχουμε ανταποκριθεί» ανέφερε ο κ. Κωστακιώτης ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο 30χρονος γιατρός από το Μεσολόγγι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, όπως από χθες έγραψε η «Σ».

Έρχονται προσλήψεις γιατρών στις ΜΕΘ – Ενισχύεται το νοσοκομείο Αγρινίου

Στο μεταξύ ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ επεφύλασσε και μια ευχάριστη είδηση, καθώς ανακοίνωσε την άμεση πρόσληψη 100 γιατρών και 400ων νοσηλευτών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας, με διετής συμβάσεις. Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά, μέχρι το τέλος του μήνα το νοσοκομείο Αγρινίου θα ενισχυθεί με έναν γιατρό και έναν νοσηλευτή, γεγονός που θα δώσει οξυγόνο στο ήδη επιφορτισμένο υπάρχον προσωπικό της κλινικής. Οι προσλήψεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θα γίνουν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Νίκος Αγγελόπουλος