Λαοθάλασσα ξανά στο Σύνταγμα: Πάρτε πίσω τα σχέδια σας λένε οι αγρότες!

Μπροστά στη Βουλή έχουν συγκεντρωθεί εδώ και λίγη ώρα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Παρασκευής, αγρότες από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν κατά των σχεδίων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Μαζί τους ενώθηκαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:00 πορεία από την Ομόνοια προς την πλατεία Συντάγματος.

Λίγο μετά τις 11:00 οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ κατευθύνονται προς τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα αγρότες

Παρών ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Οι αγρότες από τη Θεσσαλία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο ενισχύθηκαν σήμερα και από τους συναδέλφους τους από την Ημαθία και τον Προμαχώνα.

Εκτός από το πρωινό συλλαλήτήριο, οι αγρότες προγραμματίζουν και δεύτερο το απόγευμα στο Σύνταγμα δηλώνοντας κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να φύγουν αν δεν δικαιωθούν.

Εικόνες από την πορεία των τρακτέρ στο κέντρο χθες το βράδυ! 

«Αν δεν πάρουν πίσω τα σχέδιά τους, εμείς δεν θα φύγουμε από εδώ» διαμηνύουν οι εκπρόσωποί τους προαναγγέλλοντας περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Οι αγρότες αφήνουν, επίσης, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις επόμενες ημέρες παραπέμποντας στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής μετά το απογευματινό συλλαλητήριο. Μιλώντας στο protothema.gr, το πρώτο πρωινό που τους βρήκε στο Σύνταγμα, μετά την διανυκτέρευσή τους στις σκηνές, οι αγρότες από την Κρήτη δίνουν το στίγμα τους: «Δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε από εδώ, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε». Είναι μάλιστα αποφασισμένοι να διανυκτερεύσουν και απόψε στις σκηνές στο Σύνταγμα.

Ενδεικτική η δήλωση του μέλους της Συντονιστικής Ρίζου Μαρούδα, προϋπόθεση για να προσέλθουν οι αγρότες στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση των εξεταζόμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Εκ μέρους του μπλόκου του Προμαχώνα ο κ. Γιάννης Τουρτούρας ανέφερε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα, ενώ ο κ. Γιάννος Βάγγος από το μπλόκο του Κάστρου απηύθυνε κάλεσμα ενότητας γιατί, όπως είπε, «έρχονται δύσκολες ημέρες».

Κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα

Εκατοντάδες ήταν, στο μεταξύ, οι αγρότες που πέρασαν το βράδυ τους στην πλατεία Συντάγματος, όπως είχαν άλλωστε εξαγγείλει, προκειμένου να δηλώσουν τη διαφωνία τους με τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

«Έχω μια σύνταξη πείνας, δύσκολα βγαίνει ο μήνας. Μαύρα γεράματα θα περάσω», τραγουδούσαν οι αγρότες.

Μάλιστα, έφτιαξαν και φασολάδα και φακές για να φάνε, ενώ μοίρασαν το φαγητό που ετοίμασαν και σε όσους Αθηναίους έσπευσαν στο Σύνταγμα για να τους συμπαρασταθούν.

Ολονυκτία με φασολάδα στο Σύνταγμα για τους αγρότες