Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό και στο Αγρίνιο!

Σε εξέλιξη είναι σήμερα Σάββατο, στο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, η διεξαγωγή του βιωματικό μουσικού εργαστηρίου «η μουσική αγαπάει τον αυτισμό». Το εργαστήριο συνδιοργανώνεται από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, με την συνδρομή της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας Παιδιού & Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (ΕΨΥΠΕΑ). Αποτελείται από μια σειρά μουσικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος.

Έννοιες της μουσικής όπως η ταχύτητα, η παύση, ο ρυθμός, το ηχόχρωμα αποτελούν τα βασικά συστατικά του εργαστηρίου και οι συμμετέχοντες (τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους) καλούνται να παίξουν και να αναλάβουν τον ρόλο του παιδιού και του γονέα ταυτόχρονα.

Ιδιαίτερης βαρύτητας είναι το γεγονός ότι οι 2 δομές της Αιτ/νιας, η ΕΛΕΠΑΠ που εδρεύει στο Αγρίνιο και η ΕΨΥΠΕΑ που εδρεύει στο Μεσολόγγι, δουλεύουν με γνώμονα την βελτίωση του εκάστοτε παιδιού και συνεργάζονται ανέκαθεν με τον πλέον αρμονικό τρόπο! Η στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κυρίως των παιδιών στον νομό Αιτ/νιας έχει βρει πρόσφορο έδαφος, σε αντίθεση σε άλλους νομούς της Ελλάδος που αντίστοιχες δομές είναι ανύπαρκτες!

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Σ» την Τρίτη 16/2

Κων/νος Χονδρός