Νεκροί οι τρεις αξιωματικοί, εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Νεκροί εντοπίστηκαν και οι τρεις αξιωματικοί που επέβαιναν στο ελικόπτερο Agusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Νωρίτερα, είχαν εντοπιστεί συντρίμμια του ελικοπτέρου πάνω στη βραχονησίδα στην Κίναρο, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες.

Πιο αναλυτικά, από τα ξημερώματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ενός ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, του οποίου το στίγμα χάθηκε στην περιοχή της Κινάρου στα Δωδεκάνησα. Το στίγμα χάθηκε στις 2:45 τα ξημερώματα.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από την φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, στα πλαίσια άσκησης που διεξάγεται στην περιοχή.

Η τελευταία φορά που έδωσε στίγμα ήταν όταν πετούσε στο ύψος της νησίδας Κινάρου, που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία άτομα, οι δύο πιλότοι και ένας μηχανικός.

Το ελικόπτερο στη νυχτερινή πτήση εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχου επιφάνειας, που σημαίνει ότι πετούσε σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν πλοία του ΠΝ, ένα C-130 και ένα Σούπερ Πούμα καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας οι έρευνες με φωτοβολίδες απέβησαν άκαρπες.

Πηγή: reporter.gr