Η γιορτή του Πολιούχου Ευηνοχωρίου Αγίου Χαραλάμπους

Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στις 10 Φεβρουαρίου είναι για το Ευηνοχώρι μας η κορυφαία θρησκευτική γιορτή όπου τιμάται ο πολιούχος και προστάτης του χωριού μας.

Το όνομα του μεγαλομάρτυρα Χαραλάμπους βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες μορφές της εκκλησίας μας, η στάση ζωής του οποίου και ο μαρτυρικός θάνατος σε ηλικία 113 ετών αποτελούν μοναδικό παράδειγμα πίστης στον Θεό υπομένοντας φρικτά βασανιστήρια μέχρι η ψυχή του να πετάξει στις αγκαλιές των αγγέλων.

Στολισμένη η εκκλησία του χωριού μας δέχθηκε εκατοντάδες πιστούς τόσο την παραμονή όπου έγινε μέγας εσπερινός με αρτοκλασία όσο και ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους όπου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμάς επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας ιερέων από την μητρόπολη και τα γειτονικών ενοριών, π. Επιφάνειος (πρωτοσύγγελος), π. Λαυρέντιος (Ιεροκύρηκας), π. Συμεών (Άγιος Θωμάς), π. Κωσταντίνος (Κεφαλόβρυσο), π Παύλος (Άγιος Γεώργιος), π. Χαράλαμπος (Άγιος Παύλος), π. Γεώργιος (Γαλατάς).

Ιδιαίτερη τιμή και ταυτόχρονα αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς του αποτελεί για τον ιερέα του χωριού μας π. Δημήτριο που από σήμερα φέρει επίσημα τον τίτλο του Πνευματικού (εξωμολογητή) σε συγκινητική ατμόσφαιρα όπου κλήρος και λαός του ευχήθηκαν ΑΞΙΟΣ.

Τα εύσημα στον ιερέα του χωριού μας π. Δημήτριο Ζήση, τους ψάλτες, την εκκλησιαστική επιτροπή που πρόσφεραν τα μέγιστα ώστε όλα να είναι άψογα στην γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά από τους συλλόγους “Άγιος Ιωάννης”, “Αρχαία Καλυδώνα” και οικογένειες του χωριού μας.

Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν και η χάρη του Αγίου Χαραλάμπους να μας προστατεύει…

evinochori-kalidona.gr