Με το βλέμμα στα μπλόκα το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας

Κατά 50% μειώθηκαν τα δρομολόγια λόγω των αγροτικών μπλόκων – Καθημερινές τροποποιήσεις

Πονοκέφαλο προκαλούν στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας τα μπλόκα των αγροτών στην περιοχή. Εδώ και αρκετές μέρες οι άνθρωποι του ΚΤΕΛ καθημερινά επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να γνωρίζουν τις ώρες που αποφασίζουν κάθε φορά οι αγρότες να κλείσουν τους δρόμους, ώστε να διαμορφώνουν κατάλληλα τα δρομολόγιά τους. Βέβαια, όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται τα μισά δρομολόγια σε σύγκριση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για αρκετούς εκτός νομού προορισμούς. Ταυτόχρονα, ρυθμίζουν τα δρομολόγια ανάλογα με την ζήτηση. Αρκετές είναι οι φορές δηλαδή που έχουν ξεκινήσει την ίδια ώρα περισσότερα από ένα λεωφορεία για τον ίδιο προορισμό.

«Σε γενικές γραμμές υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές, όπως π.χ για να αποφύγουμε το μπλόκο του Κεφαλοβρύσου πηγαίνουμε μέσω της παραλίας Σταμνάς. Στο μπλόκο του Ευήνου όμως έχουμε πρόβλημα, γιατί τα λεωφορεία δεν έχουν καθόλου ορατότητα από την διαδρομή μέσω της γέφυρας του Μπανιά και αναγκαστικά υπάρχει αναμονή. Φροντίζουμε ώστε οι επιβάτες μας να μην περιμένουν ώρες για να φύγουν με το λεωφορείο μας από το μπλόκο του Ευήνου, αλλά υπάρχουν φορές που αναγκαζόμαστε να περιμένουμε μέχρι και 2 ώρες» τόνισε στη «Σ» ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Καψιαμπέτης, ο οποίος πρόσθεσε πως τα δρομολόγια εντός νομού πραγματοποιούνται κανονικά.

Η «Σ» είχε παρουσιάσει το θέμα στις 29/1 με τίτλο «τα μπλόκα των αγροτών τροποποιούν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αιτ/νιας» αλλά τότε η μετακίνηση γίνονταν με ομαλότερο τρόπο και στα δρομολόγια γίνονταν μόνο τροποποιήσεις.

Από την στιγμή όμως που οι αγρότες σκλήρυναν την στάση τους (διαβάζετε στις σελ. 2,3), οι άνθρωποι του Υπεραστικού ΚΤΕΛ έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την συντονιστική επιτροπή του κάθε μπλόκου, ώστε να εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τους επιβάτες τους, αποφεύγοντας όσο είναι δυνατόν την ταλαιπωρία και την πολύωρη αναμονή στο δρόμο, ιδιαίτερα τις μέρες που είναι άσχημες οι καιρικές συνθήκες.

xondros1