Ιστορικό κραχ στο Χρηματιστήριο!

Θεαματική βουτιά καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία «βυθίζεται» κάτω από τα επίπεδα των 500 μονάδων, στα χαμηλότερα επίπεδα που έχει βρεθεί ποτέ(!), με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τα πυρά των πωλητών.

To σημερινό «ξεπούλημα» έχει στο επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές, που βρίκονται εγκλωβισμένες σε μία πρωτοφανή πτώση.Οι δεικτοβαρείς μετοχές των τραπεζών καταγράφουν απώλειες που ξεπερνούν το 20% Σύμφωνα με αναλυτές, η ραγδαία πτώση αποδίδεται στην αβεβαιότητα σχετικά με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης αλλά και στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. «Η αγορά αποτιμά την οικονομική και πολιτική αστάθεια, όπως και τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση του προγράμματος», σύμφωνα με δηλώσεις οικονομικών αναλυτών στο Reuters.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:23 διαμορφώνεται στις 469,52 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 6,82%. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ για τον Γενικό Δείκτη είχε σημειωθεί στις 5 Ιουνίου 2012, ενδοσυνεδρικά, όταν είχε φτάσει στις 471,35 μονάδες!

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 48,26 εκατ. ευρώ, ενώ οι μεγαλύτερες πιέσεις παρατηρούνται στις τράπεζες.

tempo24.gr