Πάτρα: Εξαπλώνεται το δίκτυο αλληλεγγύης και στα πιο δημοφιλή σημεία – Καφές και σνακ σε αναμονή

Εξαπλώνεται στην Πάτρα η ιδέα της …αναμονής.  Ψωμί σε αναμονή, καφές, τώρα και …τοστ ή τυρόπιτα.  Το δίκτυο αλληλεγγύης μεγαλώνει στην Πάτρα, ακόμη και στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, όπως οι πεζόδρομοι Τριών Ναυάρχων και Ρήγα Φεραίου, δίνοντας τη δυνατότητα ακόμη και στους οικονομικά ασθενέστερους να απολαύσουν έναν καφέ κερασμένο από τον … προηγούμενο πελάτη.

Σύμφωνα πάντως με τους επαγγελματίες που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο,  η ανταπόκριση των συμπολιτών είναι εντυπωσιακή.  Από τη μια οι επιχειρηματίες συμμετέχουν με ενθουσιασμό, από την άλλη οι συμπολίτες σκέφτονται τον συνάνθρωπο και προσφέρουν διακριτικά ένα κέρασμα, το οποίο βρίσκει ο επόμενος που σε άλλη περίπτωση δεν θα σκεφτόταν καν.

Το ίδιο διακριτικές είναι και οι επιγραφές που συναντά κανείς στην Πάτρα: «Καφές σε αναμονή… Ρωτήστε μας» ή «Ενά τοστ σε περιμένει εδώ…»

Διαδεδομένη είναι η τάση και στα στέκια της νεολαίας, όπου επίσης η συμμετοχή είναι περισσότερο από ικανοποιητική, καθώς επιδεικνύεται συγκινητική αλληλεγγυη ακόμη και μεταξύ φοιτητών .

Στο μεταξύ, άλλοι κλάδοι (πχ παντοπωλεία, κρεοπωλεία ) ή ακόμη και μεμονωμένοι επιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να  ενταχθούν στο δίκτυο, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερο κόσμο να καλύψει ανάγκες της καθημερινότητας.

tempo24.gr