Οι Αιτωλοακαρνάνες Αστυνομικοί στην ένστολη διαμαρτυρία των Αθηνών

Το πανό που έκλεψε τις εντυπώσεις!

Στα κεραμίδια οι ένστολοι για το ασφαλιστικό – Έπονται κινητοποιήσεις και σε τοπικό επίπεδο

Αναχώρησαν χθες το

πρωί από την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας τουλάχιστον 60 αστυνομικοί αλλά και απόστρατοι για να λάβουν μέρος στην ένστολη διαμαρτυρία που διεξήχθη χθες στην Αθήνα. Οι Αιτωλοακαρνάνες αστυνομικοί μάλιστα πρωτοτύπησαν (φωτο), αφού είχαν σχεδιάσει πανό στο οποίο εικονίζονταν ένας ηλικιωμένος αστυνομικός με μαγκούρα να ρωτάει τον ληστή με το Καλάσνικοφ «παλικάρι μου… προς τα που φύγανε οι ληστές;» για να λάβει την απάντηση «εεε… παππού, ο ένας έφυγε αριστερά και ο άλλος δεξιά».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Δημήτρης Ραυτογιάννης τόνισε μιλώντας στη «Σ» πως «συμμετέχουμε δυναμικά σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα. «Κατάφεραν» οι Κυβερνώντες να ξεσηκώσουν ανθρώπους που ποτέ στην ζωή τους δεν είχαν κουλτούρα αντίδρασης, λόγω του ότι είχαν συνταγματικές απαγορεύσεις. Θα τους βρουν όλους αυτούς στο δρόμο.

Κατάφεραν αυτοί που κυβερνούν με ένα σχέδιο νόμου, σχέδιο Αρμαγεδών, να διαλύσουν ότι υγειές κύτταρο υπήρχε στην ελληνική κοινωνία. Τώρα ότι έσπειραν θα θερίσουν».    

Οι αστυνομικοί της

Ακαρνανίας, εκτός του ότι θίγονται άμεσα από το σχέδιο νόμου, προ ημερών επισήμαναν με ανακοίνωσή τους πως «ενώ άπαντες καθησυχάζονταν για το ειδικό καθεστώς των ενστόλων, το οποίο μάλιστα με μνημονιακή απαίτηση τα μεσάνυχτα της 15ης Αυγούστου 2015 (μετατράπηκε σε 40 έτη υπηρεσίας ή 60 ετών σε σύνταξη) αιφνιδίασε τους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας και μας δηλώνει ότι το νέο Ασφαλιστικό θα περιλαμβάνει την προϋπόθεση ότι το 67ο έτος θα είναι έτος που απαιτείται για να συνταξιοδοτηθεί ο εργαζόμενος στα Σώματα Ασφαλείας, αγνοώντας ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα αυτά διέπονται από ειδικό καθεστώς το οποίο περιλαμβάνει 6ήμερη εβδομαδιαία εργασία, καθώς και εργασία σε αργίες και εθνικές επετείους. Εν συνεχεία, από τα λόγια του Υπουργού και τα υπονοούμενα που άφησε να αιωρούνται, υπό αμφισβήτηση θεωρείται και το καθεστώς της μάχιμης πενταετίας καθώς και οι έως τώρα καταβαλλόμενες κρατήσεις. Το υγιές ταμείο μας (ΤΕΑΠΑΣΑ) που ενώ τον Ιανουάριο του 2015 θα παρέμεινε ως έχει, στη συνέχεια το καλοκαίρι του 2015 άλλαξε πάλι μορφή και τα αποθεματικά του θα εισέρχονταν στην χοάνη του νέου υπέρ ταμείου ΕΤΕΑ.

Στη συνέχεια, κατόπιν διαβούλευσης με το συνδικαλιστικό μας κίνημα, με υπουργική απόφαση θα γίνονταν επαγγελματικό ταμείο Σωμάτων Ασφαλείας.

Το Νοέμβριο του ίδιου έτους όμως, ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος Γεώργιος ακύρωσε ξανά με νόμο τα μέχρι εκείνη τη στιγμή κεκτημένα και με νόμο που ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων, με δική του πρόταση, το ταμείο μας από επαγγελματικό το έστειλε εκ νέου στο ΕΤΕΑ. Δεν έφτανε μόνο αυτή η ανακοίνωση του κ. Υπουργού Εργασίας, αλλά θεωρεί ότι όσοι ένστολοι με τον νόμο Λοβέρδου – Κατρούγκαλου  το 2010 κατοχύρωσαν κεκτημένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα αυτά ανατρέπονται και μάλλον οι ένστολοι εγκλωβίζονται στην ενεργό υπηρεσία».

xondros1