Αγρίνιο: Πράξη ευσυνειδησίας από Αστυνομικούς!

Χθες, ημέρα Πανελλαδικής Απεργίας, που το Αγρίνιο ήταν στους ρυθμούς της και η Αστυνομία ήταν σε επαγρύπνηση για την ασφάλεια των πολιτών, το πλήρωμα ενός περιπολικού στην Πλατεία Δημοκρατίας, ακριβώς στην αρχή του πεζόδρομου της οδού Χαριλάου Τρικούπη, περίπου στις 12.00 το μεσημέρι, έδειξε με την πράξη του ευσυνειδησία και ανθρωπιά, κάτι που ίσως στις μέρες μας σπανίζει!

Μέσα από το περιπολικό αντιλήφθηκαν ότι μια νεαρή γυναίκα διασχίζοντας τον δρόμο, μαζί με το ανήλικο κοριτσάκι της, έχασε ένα χαρτονόμισμα αρκετά μεγάλης αξίας! Ο οδηγός του περιπολικού σταμάτησε το όχημα, πήρε το χαρτονόμισμα και με την βοήθεια της συναδέλφου του, φώναξε την μητέρα για να της επιστρέψει το χαρτονόμισμα, αν και η ίδια είχε προχωρήσει αρκετά εντός του πεζόδρομου, χωρίς να αντιληφθεί την απώλεια! Τελικά, με την βοήθεια περαστικών, οι οποίοι είδαν τους αστυνομικούς να την φωνάζουν, η γυναίκα και το ανήλικο κοριτσάκι της αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Αποτέλεσμα της «αναστάτωσης» αυτής ήταν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους!

Η πράξη αυτή μόνο άξια συγχαρητηρίων και επαίνου είναι, αφού το «ζευγάρι» των αστυνομικών δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή κάτι διαφορετικό παρά, από το να επιστρέψουν το χαρτονόμισμα στην νόμιμη κάτοχο! Η ίδια τους ευχαρίστησε για την πράξη αυτή.

Κων/νος Χονδρός