Ένταση στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση από αντιπροσωπεία αγροτών στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Προσπάθεια για διάλογο από την πλευρά των στελεχών του Κυβερνών τος κόμματος

Από εντάσεις

στιγματίστηκε η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, με ομιλητή το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Νίκο Σκορίνη. Νωρίτερα στην εκδήλωση το παρόν είχαν δώσει δεκάδες αγροτοκτηνοτρόφοι διαμαρτυρόμενοι για το υπό προώθηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τα αστυνομικά μέτρα ασφάλειας ήταν δρακόντεια, ωστόσο αυτό δεν κατεύνασε τα πνεύματα των αγροτοκτηνοτρόφων που βρισκόταν στο σημείο.

Λίγη ώρα πριν την εκδήλωση τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε διαβουλεύσεις με αντιπροσωπεία αγροτών, κυρίως από τον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η χρυσή τομή. Υπήρξαν έντονες στιγμές έντασης και συνθήματα, με τους αγρότες να εισβάλλουν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Ο εκπρόσωπος του

μπλόκου του Κεφαλοβρύσου Κώστας Πουρνάρας τόνισε πως «διαμαρτυρόμαστε με αυτόν τον τρόπο απέναντι στο νομοσχέδιο του ασφαλιστικού, το οποίο είναι ταφόπλακα για τον αγροτικό τομέα και για πολλούς ακόμη κλάδους. Στο χωριό μας λέμε βάζουμε τις κότες από νωρίς για ύπνο και έτσι και αυτοί κλείστηκαν στην αίθουσα για να πούνε τα δικά τους. Πρόβλημά τους, αλλά το θέμα είναι ότι το πρόβλημα το δικό τους δημιουργεί πρόβλημα σε όλη την κοινωνία.

Τις επόμενες μέρες

θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας και θα κλείσουμε ακόμη περισσότερες ώρες τους δρόμους και θέλουμε συμμέτοχη την κοινωνία στις κινητοποιήσεις μας. Δεν θα περάσει το νομοσχέδιο, όλοι μαζί θα το παλέψουμε και θα κερδίσουμε». Σε ερώτηση της «Σ» για το πώς κρίνουν οι αγρότες την στάση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πουρνάρας επισήμανε πως «σε μια πολιτική εκδήλωση είναι λογικό οι περισσότεροι να έχουν τα συμφέροντά τους στον χώρο αυτό. Βέβαια, όσοι ήταν μέσα στην αίθουσα ήταν και σε άλλους πολιτικούς χώρους και συνεχίζουν την βόλεψη τους. Δεν μας απέκλισαν από τον διάλογο, αλλά δεν μπορούμε να συμμετέχουν σε διάλογο αν δεν τηρηθεί ένας όρος που έχουμε, την απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού. Δεν μπορούμε να μπούμε στην διαδικασία του διαλόγου, όταν το αποτέλεσμα ήδη έχει βγει.

Δεν κοροϊδευόμαστε

και δεν συμμετέχουμε σε διαδικασία κοροϊδίας όπως γίνεται μέσα στην αίθουσα. Αυτό είναι κοροϊδία να μας λένε «ελάτε να σας πούμε τι θα σας κάνουμε» δεν το δεχόμαστε. Αν μια αριστερή κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο κάνει κολοτούμπες και ψέματα δεν μπορούμε να συμμετέχουμε εμείς σ αυτό. Ας αποσύρουν το φορολογικό και το ασφαλιστικό και συζητάμε τα πάντα από την αρχή».

Λουκέτο στη Δ.Ο.Υ Αγρινίου από τους αγρότες

Κλιμάκωση των ωρών αποκλεισμού της Εθνικής  Οδού αποφάσισαν οι αγρότες

Στο πλαίσιο

της κλιμάκωσης

των κινητοποιήσεων τους οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας και κυρίως αυτοί του μπλόκου του Κεφαλοβρύσου Αιτωλικού χθες το πρωί ήρθαν στο Αγρίνιο με τα τρακτέρ τους. Σκοπός της μηχανοκίνητης αυτής «επίσκεψης» ήταν η κατάληψη της Δ.Ο.Υ, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 11.30 το πρωί μέχρι και τις 2.00 το μεσημέρι.

Οι αγρότες, μετά το

πρώτο αυτό βήμα της κλιμάκωσης του αγώνας τους εξετάζουν, τόσο τον 24ωρο αποκλεισμό των δρόμων, ακόμη και από σήμερα, όσο και τον αποκλεισμό των εναλλακτικών διαδρομών (παρακαμπτήριες), μέσω των οποίων η αστυνομία εκτρέπει την κυκλοφορία! Οι αγρότες αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφού πλέον ο μόνος στόχος τους είναι να μην ψηφιστεί το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Στο ενδεχόμενο των 24ωρων αποκλεισμών, αλλά κυρίως του αποκλεισμού των παρακαμπτηρίων οδών, η κατάσταση θα δυσκολέψει και θα αλλάξουν και οι συσχετισμοί των δυνάμεων, αφού μέχρι σήμερα τόσο οι οδηγοί που συναντούν στη διαδρομή τους μπλόκα, όσο και πολλοί εκ των υπολοίπων πολιτών θα ταλαιπωρηθούν έντονα.

Ο αγρότης και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Κεφαλοβρύσου Γιάννης Καλλίμορφος επισήμανε πως «η κινητοποίηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης που θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Ο αγροτικός κόσμος

δεν αντέχει άλλο και η κυβέρνηση φαίνεται να μας αγνοεί. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνας μας, δεν θα φύγει κανείς από τα μπλόκα και θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε 24ωρους αποκλεισμούς, μέχρι η κυβέρνηση να καταλάβει πως τα μέτρα αυτά πρέπει να τα πάρει πίσω. Δεν είναι βιώσιμο να αυξήσουμε τις εισφορές, αλλά να εξυγιάνουμε τον ΟΓΑ.

Για να επιβιώσουμε πρέπει να μειωθεί το κοστολόγιο παραγωγής. Για να πάμε στον Υπουργό ή  τον Πρωθυπουργό να κουβεντιάσουμε πρέπει να πάρει πίσω το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Χωρίς να αποσύρουν τα μέτρα που μας πετάνε στο δρόμο, τι διάλογο θα κάνουμε;

Ο Υπουργός έχει

εξαγγείλει νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Δεν καταλαβαίνω τι συζήτηση θέλουν να κάνουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και διοργανώνουν σε όλη την Ελλάδα πολιτικές εκδηλώσεις. Τι θα μας πούνε; Το νομοσχέδιο λέει συγκεκριμένα πράγματα».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Μολώνης τόνισε πως «τα μέτρα είναι πολύ σκληρά για τους Έλληνες αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Η κυβέρνηση πρέπει να τα πάρει τα πίσω. Οι Βουλευτές του νομού αν ψηφίσουν τα μέτρα θα είναι ανεπιθύμητοι. Δεν πρόκειται να φύγουμε από τον δρόμο και αν ψηφίσουν, τότε οι Βουλευτές να μην πατήσουν το πόδι τους πότε στον τόπο μας».       

aggelopoulosxondros1