Αιτωλοακαρνανία: Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι φυσικοθεραπευτές

Σε απόγνωση ο κλάδος – Υπέρογκες οφειλές από την Πολιτεία

Σε αναστολή εκτέλεσης

των παραπεμπτικών προσανατολίζονται οι Αιτωλοακαρνάνες φυσικοθεραπευτές, την ώρα που έχει ληφθεί ήδη σχετική απόφαση από τον Πανελλήνιο σύλλογο. Η κατάσταση στον κλάδο είναι τραγική, καθώς οι φυσικοθεραπευτές αποζημιώνονται από την Πολιτεία τους μισούς μήνες το χρόνο, με τις οφειλές να είναι ήδη ανυπέρβλητες. Οι υπόλοιποι 6 μήνες παρακρατούνται και δεν αποδίδονται ποτές στους φυσικοθεραπευτές, λόγω των περίφημων κλειστών… προϋπολογισμών.


ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

Έτσι οι φυσικοθεραπευτές

καλούνται 6 μήνες το χρόνο χωρίς αμοιβή, να διατηρούν τα εργαστήριά τους καταβάλλοντας όλα τα λειτουργικά έξοδα.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα πρέπει κάποια στιγμή η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες τις και τις υποχρεώσεις της. Εμείς από την πλευρά μας, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αντιστρέψουμε την κατάσταση.

Τις επόμενες μέρες

θα πραγματοποιήσουμε γενική συνέλευση στην περιοχή, όπου και θα εξετάσουμε πολύ σοβαρά να προχωρήσουμε σε αναστολή εκτέλεσης των παραπεμπτικών » δήλωσε στη «Σ» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας Ανδρέας Κομματάς.

Στο διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή, ο ασφαλισμένος δεν θα υποστεί καμία επιβάρυνση, καθώς λαμβάνοντας απόδειξη από τον φυσικοθεραπευτή θα υποβάλλει την δαπάνη για είσπραξη στον ΕΟΠΥΥ. Κεντρικό σύνθημα των Αιτωλοακαρνάνων φυσικοθεραπευτών είναι «Ότι παραπεμπτικό εκτελούμε να αποζημιώνεται».

aggelopoulos