Οι αγρότες απειλούν με black out στις Ε.Ο και κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι αγρότες στη γενική συνέλευση που ολοκληρώθηκε νωρίτερα στα Τέμπη και στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες μπλόκων από όλη την Ελλάδα.

Οι αγρότες ζητούν τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους. Υπογραμμίζουν δε ότι από την απόφαση που θα προκύψει θα καθοριστεί και η στάση τους, ενώ προειδοποιούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν την 6ωρη διακοπή της κυκλοφορίας για αύριο Κυριακή σε όλα τα αντίστοιχα σημεία, ενώ ειδικά για το μπλόκο στα Τέμπη ο αποκλεισμός έχει προγραμματισθεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Από Δευτέρα θα συνεδριάσουν αυτόνομα ώστε σε κάθε μπλόκο να αποφασισθούν οι επόμενες κινητοποιήσεις. Άπαντες ωστόσο απειλούν με black out στις εθνικές οδούς.

Στις 18:00 σήμερα έχει προγραμματισθεί η συνεδρίαση της «Πρωτοβουλίας Αγροτών», με κύριο μπλόκο την Κουλούρα Ημαθίας. Η δήλωση του Π. Ρήγα ότι μέλη της θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα, ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων από αγροτοσυνδικαλιστικούς φορείς.

Εκπρόσωποι των αγροτών που συμμετείχαν στην σημερινή σύσκεψη των Τεμπών διέψευσαν ότι υπάρχει οποιαδήποτε πρόθεση – από μερίδα έστω συναδέλφων τους – για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, αποδίδοντας οποιαδήποτε σχετική πληροφόρηση στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο υπήρξαν μεμονωμένες φωνές κατά τη σύσκεψη που υποστήριξαν ότι συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα πρέπει να υπάρξει.