Ανάκληση αντιδημάρχου στο Δήμο Θέρμου!

Στην παύση των καθηκόντων του Αντιδημάρχου Αντώνη Πριόνα  προέβη ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας – Ποιοι οι λόγοι της απόφασης

 

Με απόφαση του Δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα ανακλήθηκε από τα καθήκοντα του ο ένας εκ των δύο Αντιδημάρχων, μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ηλεκτροφωτισμού Αντώνης Πριόνας. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν απόφαση Δημάρχου 5/2016 (αριθμ. πρωτοκόλλου 257) η ανάκληση του κ. Πριόνα έγινε διότι ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν μερίμνησε προκειμένου να υπάρξει αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού ύδρευσης, προκειμένου να βελτιωθούν τα έσοδα του Δήμου, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί σοβαρή μείωση. Επίσης, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ανακλήθηκε διότι δεν υφίσταται αρμονική συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντάρα, με αποτέλεσμα να ενεργεί επιπλέον καθ’ υπέρβαση αρμοδιοτήτων και με την συμπεριφορά του να δημιουργεί προβλήματα και δυσλειτουργίες στο Δήμο και στις επιλογές της Διοίκησης. Ομοίως, όπως τονίζεται στην απόφαση του Δημάρχου, αποπέμπεται ο κ. Πριόνας επειδή προέβη σε μειωτικούς χαρακτηρισμούς για Δημοτικούς Συμβούλους της Πλειοψηφίας, υφίσταται κακή συνεργασία με τον Δήμαρχο τον οποίο δεν είχε ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του από 28-12-15 έως και 26-1-16, αλλά και γιατί ως υπεύθυνος του Ηλεκτροφωτισμού δεν προέβη στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό την Τ.Κ Πετροχωρίου.

Ο ίδιος ο κ. Πριόνας μιλώντας στη «Σ» ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν σχολιάζω την απόφαση του Δημάρχου. Αυτό που έχω να πω, είναι ότι εκλέγομαι επί σειρά ετών ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο, τόσο με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όσο και με την παρούσα. Προσπαθούσα και προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να εργαστώ για το καλό του τόπου μου. Ευτυχώς, που για όλους εμάς που ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει ο καλύτερος κριτής που είναι ο κόσμος, που κάθε φορά μας δίνει την εντολή. Θα συνεχίσω να υπηρετώ τον Δήμο μου και τους δημότες του Δήμου Θέρμου, όσο αυτοί με εμπιστεύονται με συνέπεια, ανιδιοτέλεια και μεράκι, όπως έπραξα μέχρι σήμερα».

Κων/νος Χονδρός