Οι Τρεις Ιεράρχες ως επιφανείς νομικοί» – Εκδήλωση στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο

Πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, η εκδήλωση με θέμα «Οι Τρεις Ιεράρχες ως επιφανείς νομικοί», η οποία συνδιοργανώθηκε από την Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Κοσμάς, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θράκης Παναγιώτης Πουλής, τον οποίο καλωσόρισε ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ευχαριστώντας για την συμμετοχή και την επιστημονική προσέγγιση της νομικής ιδιότητας των τριών Πατέρων της Ορθοδοξίας. Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου αναφέρθηκε στις χαρισματικές προσωπικότητες των Τριών Ιεραρχών, την συμβολή τους στα Γράμματα και την Παιδεία, καθώς και το φιλανθρωπικό τους έργο.

a29eb342-a313-4c24-a407-7111b8edf245Συμμετείχαν επίσης, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Παπαδημητρίου Χρήστος, καθώς και ο Θεολόγος καθηγητής Κων/νος Ρόμπολας.    Την εκδήλωση συντόνισε η αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σ. Λαναρά.

 

Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

 895aa7da-7d91-407b-a6f8-5f50b64aa41cΧοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, το πρωί σήμερα εορτάσθηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι.

Στην Θεία Λειτουργία, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιος Σκαρμούτσος.