Ο Αιτ/νανας Θύμιος Δρόσος, ο νέος γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των ΑΝ.ΕΛ

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ανακοινώνουν τους νέους επικεφαλής των ακόλουθων Γραμματειών, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Γραμματέα του Κινήματος και έγκρισης εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής:

 

  • Πολιτικού Σχεδιασμού: Θύμιος Δρόσος
  • Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Κατερίνα Αδαμοπούλου
  • Συνδικαλισμού: Νίκος Δρίτσας
  • Επιστημονικών Ομάδων και Φορέων: Νικόλαος Κατσαρός
  • Άμυνας, Ενόπλων Δυνάμεων και Αποστράτων: Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος
  • Πολυτέκνων, Τριτέκνων και Στήριξης του Δημογραφικού: Χρήστος Πέππας

 

Ο Θύμιος (Ευθύμιος) Δρόσος είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε στο ίδιο πανεπιστήμιο με σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και στη Δημόσια Διοίκηση. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ως στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Επίσης έχει διατελέσει στο παρελθόν Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) του Υπουργείου Παιδείας (2004-2007) και στη συνέχεια Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης (ΕΚΕΠΙΣ) των Υπουργείων Εργασίας και Παιδείας μέχρι το Μάρτιο του 2010. Την ίδια περίοδο, υπήρξε Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δια Βίου Μάθησης και του Εθνικού Συστήματος Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση (ΕΣΣΕΕΚΑ).

 

Εμπειρία διαθέτει και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχει διατελέσει Νομάρχης Εύβοιας το 1993 και εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας, νομό από τον οποίο κατάγεται (συγκεκριμένα από τη Χόμορη).

 

Σε ότι αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή, ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της ΟΝΝΕΔ, λαμβάνοντας μέρος ως αιρετός εκπρόσωπος στο Α’ Μεταδικτατορικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ. Στο Συνέδριο της ΝΔ το 2010 εκλέχτηκε πρώτος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή αναλαμβάνοντας παράλληλα καθήκοντα Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού, αλλά το 2013 αποχώρησε διαφωνώντας με την πολιτική που εφάρμοζε. Με σύντομο ενδιάμεσο σταθμό τη Νέα Μεταρρυθμιστική Ανασυγκρότηση όπου διετέλεσε αιρετό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, προσχώρησε πολιτικά στους Ανεξάρτητους Έλληνες το 2014, όπου έλαβε μέρος ως υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές Ιανουαρίου 2015 (Ψηφοδέλτιο Επικρατείας) και Σεπτεμβρίου 2015 (Εκλογική Περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας).

 

Η Κατερίνα Αδαμοπούλου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακό στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και Πολιτική από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και υποψήφια διδάκτωρ στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κάνοντας διατριβή πάνω στην Ευρωπαϊκή  Διάσταση στην Εκπαίδευση).

 

Στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ψηφίζεται και εκλέγεται ανελλιπώς από το 1994 στο Β’ Βαθμό. Συγκεκριμένα έχει διατελέσει εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αθηνών, επικεφαλής παράταξης, Αναπληρωτής Νομάρχης Αθηνών, Αντινομάρχης σε θέματα Διοίκησης, Οικονομίας και Οικονομικής Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Οικονομικών – Ανάπτυξης, Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων, Αντιπρόεδρος του Υπερνομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών – Πειραιώς. Σήμερα είναι περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, επικεφαλής της παράταξης «Αττική: Συμμέτοχοι στο Αύριο» την οποία είχαν στηρίξει πολιτικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στις Περιφερειακές Εκλογές Μαΐου 2014 (ήταν υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα).

 

Διαθέτει στο βιογραφικό της μεγάλη επαγγελματική πορεία και εμπειρία τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα σε υψηλές θέσεις διοικητικής ευθύνης. Σε γενικότερο επίπεδο κοινωνικής προσφοράς, είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Δικτύου Αιρετών Γυναικών, γενική γραμματέας του Ινστιτούτου Καταναλωτών, συμμετέχει στο Δ.Σ. της Οργάνωσης «Ελληνική Εστία». Είναι άριστη γνώστης τεσσάρων ξένων γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά).

 

Πέρα από τις Περιφερειακές Εκλογές του 2014, έχει λάβει μέρος ως υποψήφια με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τις Εθνικές Εκλογές Ιανουαρίου 2015 (Εκλογική Περιφέρεια Β’ Αθηνών). Μέχρι σήμερα ήταν αναπληρωτής Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Κινήματός μας.

 

Ο Νίκος Δρίτσας είναι υπάλληλος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., εκπαιδευτής στο Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής στην εισαγωγική και βασική Εκπαίδευση και εκπαιδευτής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο της TUC NATIONAL EDUCATION. Έχει αναπτύξει μία πολύ πλούσια συνδικαλιστική δράση, αν και νέος σε ηλικία (36 ετών, γεννηθείς στην Αθήνα). Το 2004 εξελέγη Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου, πρόεδρος Δ.Α.Κ.Ε Προαστιακού Σιδηροδρόμου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Ιδιωτικού Τομέα και το 2007 πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Από το 2015 είναι μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

 

Σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο έχει διατελέσει Γραμματέας Συνδικαλισμού στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ το 2012, έχοντας κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής στις Εθνικές Εκλογές Μαΐου 2012 και Ιουνίου 2012 (Εκλογική Περιφέρεια Α’ Αθηνών) και πιο πριν, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ (2004-2009). Έχει σπουδάσει Διοίκηση και Οικονομία, είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Πολιτικής της ΓΣΕΕ και από ξένες γλώσσες μιλάει αγγλικά.

 

Ο δόκτωρ Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος είναι ανώτατος αξιωματικός εν αποστρατεία. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1977 ονομαστείς ανθυπολοχαγός τεθωρακισμένων. Έχει αποφοιτήσει από όλα τα Σχολεία του Όπλου του και είναι απόφοιτος του US Army Armor School και του US Military Intelligent School. Διετέλεσε Διοικητής Μονάδων των Τεθωρακισμένων στην Ελλάδα και στην Κύπρο και Επιτελής Αξιωματικός σε Συμμαχικά και Ελληνικά Επιτελεία όπως UNPROFOR/SARAJEVO,ECMM/JACREB και ΥΠΕΘΑ.

 

Έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις (M.A.) και μεταπτυχιακό στις Διπλωματικές Στρατηγικές Σπουδές (M.A.) στα Πανεπιστήμια Indianapolis των ΗΠΑ και CΕDΕS της Γαλλίας αντίστοιχα και είναι και κάτοχος Ph.D. του Πανεπιστήμιου Indianapolis στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τo τελευταίο διάστημα της υπηρεσίας του εργάσθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής στην Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων ασχολούμενος με θέματα ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκής Ένωσης, Διμερείς Στρατιωτικές Συνεργασίες. Από το 2007 που αποστρατεύτηκε μέχρι και σήμερα ασχολείται με στρατιωτικά θέματα και με το συνδικαλισμό των αποστράτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι μέλος των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων Ενώσεων των Αποστράτων Αξιωματικών, ΕΑΑΣ. ΑΚΙΣ, ΑΝΕΑΕΔ.

 

Το 2012 εντάχτηκε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και εργάστηκε για το διάστημα 2012-2015 στη Γραμματεία Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας ως Αναπληρωτής Γραμματέας. Είναι τακτικός αρθρογράφος τόσο σε κεντρικά, όσο και σε κλαδικά ενημερωτικά sites, περιοδικά, εφημερίδες.

 

Ο δόκτωρ Νίκος Κατσαρός πήρε πτυχίο Χημείας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Master of Science και Ph.D. από το Πανεπιστήμιο Massachusetts των ΗΠΑ. Διορίστηκε επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Southern Georgia. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, διορίστηκε κύριος ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών «Δημόκριτος» και στη συνέχεια, προήχθη σε Διευθυντή Ερευνών στο Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Διετέλεσε επίσης για πάνω από 15 χρόνια διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ινστιτούτο Φυσικοχημείας του «Δημόκριτου». Τα ερευνητικά του πεδία και ενδιαφέροντα είναι στην Ανόργανη Βιοχημεία, στη Χημεία Τροφίμων, στην Ασφάλεια Τροφίμων, στη Ραδιοχημεία, στη Χημεία Περιβάλλοντος και στη Διαχείριση Τοξικών Αποβλήτων.

 

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 150 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έχει λάβει μέρος σε περισσότερα από 200 εθνικά και διεθνή συνέδρια Χημείας. Έχει συμμετάσχει στο Συμβούλιο Έκδοσης πέντε διεθνών περιοδικών Χημείας και έχει λάβει ενεργό μέρος, άλλοτε ως πρόεδρος και άλλοτε ως μέλος, στη διοργάνωση πάνω από 100 συνεδρίων Χημείας στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την υφήλιο.

 

Ως προς το καθαρά διδακτικό του έργο, έχει εργαστεί στο Πανεπιστήμιο της Southern Georgia και στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ, στα Μεταπτυχιακά Σχολεία ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

 

Κατά το διάστημα των τελευταίων 20 ετών έχει επίσης διατελέσει Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου Βιομηχανικής Έρευνας και Ανάπτυξης Μετάλλων, Μέλος του ΔΣ του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικών Ερευνών, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Υπουργείο Παιδείας, εθνικός εκπρόσωπος στον Οργανισμό COST in FOOD AND AGRICULTURE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στις βουλευτικές εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 συμμετείχε ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 

Ο Χρήστος Πέππας εργάζεται εδώ και 25 χρόνια στην Τράπεζα της Ελλάδας και ζει στην Αθήνα, μαζί με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους. Λόγω της πολυτεκνίας του ασχολείται ενεργά εδώ και πολλά χρόνια με τα θέματα των πολυτέκνων και δραστηριοποιείται στα συλλογικά όργανά τους, με αποτέλεσμα, τελευταία να έχει εκλεγεί αντιπρόεδρος της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών (ΕΟΠΑ).

 

Έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δράση και στον τραπεζικό χώρο ως εκλεγμένος στο Σύλλογο Υπαλλήλων της Τ.τ.Ε., ως μέλος στο συμβούλιο της ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας) και ως εκλεγμένος στο συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθηνών. Είναι διακεκριμένος στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων, τόσο ως αθλητής παλιότερα, όσο και ως διοικητικός παράγοντας τελευταία. Είναι φοιτητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού, ενώ παράλληλα λαμβάνει συστηματική διδασκαλία πάνω σε διάφορα μαθήματα από κορυφαία ξένα πανεπιστήμια εξ αποστάσεως μέσω της διεθνούς ηλεκτρονικής πλατφόρμας Coursera. Από ξένες γλώσσες, μιλάει αγγλικά. Έχει συμμετάσχει ως υποψήφιος βουλευτής στους συνδυασμούς ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στις Εθνικές Εκλογές Ιουνίου 2012, Ιανουαρίου 2015 και Σεπτεμβρίου 2015 (Εκλογική Περιφέρεια Α’ Αθηνών)

 

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των αναπληρωτών των παραπάνω Γραμματειών, καθώς και οι επικεφαλής άλλων.

 

Σημειώνεται ότι η Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων και Ομάδων και η Γραμματεία Πολυτέκνων, Τριτέκνων και Στήριξης του Δημογραφικού συστήνονται στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ για πρώτη φορά.