Α.Δ Ακαρνανίας: Βαθιά ανάσα στην τοπική ΕΛ.ΑΣ – Δικαίωση για τους συνδικαλιστές

Έπιασαν τόπο οι φωνές των συνδικα λιστών

Με 7 αστυνομικούς ενισχύεται η Α.Δ Ακαρνανίας, τους περισσότερους σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα!

Μέσα στη ζοφερή

πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην Αιτωλοακαρνανία, με αφορμή τον «Καλλικράτη» της ΕΛ.ΑΣ στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής και το διαφαινόμενο λουκέτο, ήρθε χθες η ανακοίνωση της λίστας των τακτικών μεταθέσεων αστυνομικών για το 2016, να φέρει χαμόγελο στις τάξεις των συνδικαλιστικών οργάνων, που τους τελευταίους μήνες πίεζαν προς την κατεύθυνση αυτή. Την ενίσχυση δηλαδή των αστυνομικών υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, με αριθμό ικανό να ανταπεξέλθει στο βάρος των απαιτήσεων που υπάρχουν στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή. Εξάλλου το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας, που δικαίως έχουν προκαλέσει κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες και έντονο προβληματισμό στις τοπικές αρχές.

Έτσι λοιπόν όπως

ανακοινώθηκε χθες αργά το απόγευμα η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, ενισχύεται τις προσεχείς ημέρες με 7 αστυνομικούς (3 ανθυπαστυνόμοι και 4 αστυφύλακες). Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η τοπική Διεύθυνση ενισχύεται με τους περισσότερους αστυνομικούς από κάθε άλλη στην Δυτική Ελλάδα, στοιχείο που καθιστά σημαντική την επιτυχία της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων

Ακαρνανίας.

ΡΑΥΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

«Είμαστε ευχαριστημένοι

από τα χθεσινά αποτελέσματα των τακτικών μεταθέσεων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ για την περιοχή μας. Βέβαια ως γνωστόν εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, θέλοντας με αυτό να πω ότι θα μπορούσαν να έρθουν περισσότεροι υπάλληλοι στην τοπική Διεύθυνση, ωστόσο δεν παύει να είναι ένας αριθμός ικανός ώστε να προστεθεί στην υπάρχουσα αστυνομική δύναμη προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της εμπέδωσης του κλίματος ασφάλειας στους πολίτες. Από την πρώτη στιγμή αγωνιζόμαστε προς την κατεύθυνση αύτη και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Δεν επαναπαυόμαστε και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την φυσική ηγεσία μας και το Υπουργείου. Ευχόμαστε την επόμενη φορά να έρθουν ακόμη περισσότεροι συνάδελφοι, καθώς η περιοχή το έχει μεγάλη ανάγκη. Να τους καλωσορίσω και να τους ευχηθώ καλή δύναμη» ανέφερε μιλώντας στη «Σ» ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Δημήτρης Ραυτογιάννης.

Την ίδια στιγμή η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας ενισχύεται με 4 αστυνομικούς. 

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας για την έλευση των 7 αστυνομικών

«Η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας διαβλέποντας τον ορατό κίνδυνο της μηδενικής μετάθεσης Αστυνομικών υπαλλήλων στην Δ.Α Ακαρνανίας, όπου αυτό θα επέφερε άμεση επίπτωση στη στελέχωση  των υπηρεσιών μας, και σε συνδυασμό με τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις Αστυνομικών λόγω του αιφνιδιασμού που δεχτήκαμε από τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό, με ότι αυτό μπορεί συνεπάγεται για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τις συνθήκες εργασίας του Αστυνομικού προσωπικού, εκφράζει την μερική ικανοποίηση της για τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2016, όπου μετατίθενται επτά (07) νέοι Αστυνομικοί στην Δ.Α Ακαρνανίας.

Στο ανωτέρω πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε, σχετικά με την στελέχωση των υπηρεσιών της Δ.Α Ακαρνανίας, προβήκαμε πρόσφατα σε συναντήσεις με την φυσική μας και πολιτική μας ηγεσία, όπου τους αναλύσαμε τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της Δ.Α Ακαρνανίας και εν συνεχεία τους  παραδώσαμε ΥΠΟΜΝΗΜΑ θέσεων και προτάσεων μας, με κορυφαίο θέμα τις  τακτικές μεταθέσεις του έτους 2016.

Η εμπεριστατωμένη στρατηγική μας, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες της ηγεσίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ, έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και σε σύνολο τριών μηνών περίπου μετατίθενται στην Δ.Α Ακαρνανίας τόσο στις τακτικές όσο και στις έκτακτες μεταθέσεις δεκατέσσερις (14) στο σύνολο Αστυνομικοί Υπάλληλοι.

Οι ανωτέρω νέοι συνάδελφοι μας, στη συνέχεια θα ριχτούν στην μάχη για την πάταξη της εγκληματικότητας και θα προσπαθήσουμε να τοποθετηθούν ιδίως σε διάφορες υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης προσωπικού».

aggelopoulos