Τα μπλόκα των αγροτών τροποποιούν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας

Τι γίνεται τις ώρες αποκλεισμού των δρόμων – Από πού διέρχονται τα λεωφορεία

Σε αγώνα δρόμου

έχουν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες οι άνθρωποι του Υπεραστικού ΚΤΕΛ νομού Αιτωλοακαρνανίας, με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή και προκαλούν προβλήματα. Σκοπός του ΚΤΕΛ, είναι η όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία των επιβατών. Μέχρι σήμερα οι υπεύθυνοι της εταιρείας έχουν τροποποιήσει δρομολόγια τόσο ως προς τις ώρες, όσο και ως προς την διαδρομή!

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο

του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτ/νιας Γιώργο Καψιαμπέτη «τα δρομολόγια τροποποιούνται, ώστε τα λεωφορεία να φτάνουν στα μπλόκα την ώρα που ανοίγουν. Μέχρι σήμερα το έχουμε πετύχει στις περισσότερες περιπτώσεις των δρομολογίων μας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις που υπήρξε αλλαγή της τελευταίας στιγμής στα μπλόκα των αγροτών, όπως προχθές, ο μέγιστος χρόνος αναμονής ενός λεωφορείου ήταν μισή ώρα. Τα έχουμε όλα προγραμματισμένα και είμαστε σε ετοιμότητα για τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής των μπλόκων» δήλωσε στη «Σ» ο κ. Καψιαμπέτης.   

Οι περισσότερες

τροποποιήσεις των δρομολογίων πραγματοποιούνται στα δρομολόγια των Πατρών και των Αθηνών, ενώ υπήρξαν και αρκετές τροποποιήσεις για τα δρομολόγια της Θεσσαλονίκης. Όπως συμπληρωματικά ανέφερε ο κ. Καψιαμπέτης, «σε πολλές περιπτώσεις, για να παρακαμφθεί το μπλόκο του Κεφαλοβρύσου και να μην υπάρξει πολύωρη αναμονή για τους επιβάτες πραγματοποιείται εναλλακτική διαδρομή.

Τα λεωφορεία δηλαδή που φεύγουν από το Αγρίνιο για την Πάτρα ή την Αθήνα χρησιμοποιούν την διαδρομή μέσω της Σταμνάς και του Αιτωλικού. Ωστόσο, η κατάσταση θα δυσκολέψει σε περίπτωση που οι αγρότες προχωρήσουν σε επ’ αόριστον αποκλεισμούς δρόμων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει χρειαστεί λεωφορείο να χρησιμοποιήσει την γέφυρα Μπανιά, για να παρακάμψει τόσο το δρομολόγιο του Κεφαλοβρύσου, όσο και αυτό του Ευήνου, αλλά αν οι αγρότες σκληρύνουν την στάση τους, τότε τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα είναι αναγκασμένα να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη διαδρομή , παρά το γεγονός ότι ο δρόμος σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυται για την συνεχή κίνηση μεγάλων οχημάτων!

«Το λεωφορείο φεύγει από το Αγρίνιο στη 1.30 για να φτάσει στο μπλόκο του Κεφαλοβρύσου στις 2, όταν δηλαδή οι αγρότες ανοίγουν τον δρόμο. Μετά φεύγει για την Πάτρα ή την Αθήνα, αφού το μπλόκο του Ευήνου έχει εναρμονιστεί με τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτών» σημείωσε ο κ. Καψιαμπέτης.

Συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται ή να επικοινωνούν με το ΚΤΕΛ Αιτ/νιας για να μαθαίνουν τις καθημερινές τροποποιήσεις των δρομολογίων καθώς και τις ώρες αναχώρησης των λεωφορείων.

xondros1