Άφιξη Φερέιρα

Χθες το βράδυ αναμένονταν  στο Αγρίνιο ο Φερέιρα, ο οποίος  έφυγε αεροπορικώς  από την Αργεντινή με προορισμό την Ελλάδα για να υπογράψει στον Παναιτωλικό. Ο…

c77e83c6-413e-465d-89f5-43ae13e119f6 copy
Χθες το βράδυ αναμένονταν  στο Αγρίνιο ο Φερέιρα, ο οποίος  έφυγε αεροπορικώς  από την Αργεντινή με προορισμό την Ελλάδα για να υπογράψει στον Παναιτωλικό. Ο 33χρονος επρόκειτο να φτάσει το βράδυ, οδικώς, μετά την άφιξή του στο  «Ελ. Βενιζέλος», ώστε να έχει την πρώτη του γνωριμία με τους ανθρώπους του Παναιτωλικού, καθώς όλα συμφωνήθηκαν μέσω μάνατζερ.
Μετά τον ιατρικό έλεγχο  κι εφόσον διατυπωθούν γραπτώς τα συμφωνηθέντα θα ανακοινωθεί η μεταγραφή του και το Σάββατο θα δει την νέα του ομάδα κόντρα στην Καλλονή. Ο Φερέιρα δεν έχει αγωνιστεί για χρονικό διάστημα που ξεπερνά τον  ένα μήνα, οπότε θα χρειαστεί  χρόνος για να φτάσει στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας. Ίσως όμως  να αποδειχθεί μικρό το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, εφόσον αληθεύει πως συνέχισε να κάνει προπονήσεις  στην  Ρίβερ Πλέιτ.
Να θυμίσουμε ότι αγωνίζεται κυρίως  στην θέση του αριστερού εξτρέμ κι έχει καλά χτυπήματα στις στατικές φάσεις,  φόρεσε  δύο φορές την φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ κι  ακόμη έχει παίξει σε Σαν Λορέντζο, Αϊντχόβεν, Ντνίπρο, Ατλέτικο Ραφαέλα,  Ιντεπεντιέντε.
«Φευγάτος» ο Βιγιαφάνες 
Σήμερα αναμένεται να είναι η μέρα που ο Λούκας Βιγιαφάνες θα αποτελέσει παρελθόν για τον Παναιτωλικό, προκειμένου να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Αρκεί τα συμφωνηθέντα μεταξύ του «τριφυλλιού» και των κυνοκίτρινων να τηρηθούν.
Όπως  δείχνουν τα γεγονότα οι συνεννοήσεις του Παναθηναϊκού με Ιντεπετιέντε (στην οποία ανήκει ο παίκτης) και Παναιτωλικό (στον οποίο είναι δανεικός έως το καλοκαίρι) έγιναν μέσω του μάνατζερ του    Αργεντίνου,  Μπρίαν Κόστα. Ο τελευταίος έφτασε χθες στην στην Αθήνα για το λόγο αυτό. Ο «Βίγια» θέλει  διακαώς  να υπογράψει στον Παναθηναϊκό και  το έχει ζητήσει σαν προσωπική χάρη από τον  Κωστούλα, ο οποίος έδωσε την συγκατάθεσή του.
Από την πλευρά της ΠΑΕ καθυστερούσαν να επιβεβαιώσουν αυτή τη συμφωνία, αλλά στην πραγματικότητα – γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση του ΠΑΟ- είναι λογικό να αμφιβάλλουν ως προς την ικανότητα της «πράσινης» ΠΑΕ να τηρήσει τα όσα προφορικά έχει συμφωνήσει.  Πάντως ο  γενικός γραμματέας της Ιντεπεντιέντε, Έκτορ  Μαλδονάδο, επιβεβαίωσε  χθες τη συμφωνία με τον Παναθηναϊκό  για την πώληση του Λούκας Βιγιαφάνες και είπε σαφώς ότι μπορεί από τώρα να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό.
Στην  ομάδα του Αγρινίου επικράτησε η λογική ότι δεν θα ήθελαν να αποτελέσουν εμπόδιο στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή που έτσι κι αλλιώς σε έξι μήνες θα αποχωρούσε, με «αντίβαρο» στην συγκατάθεση κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα και την σκέψη ότι ένας ποδοσφαιριστής που θέλει να φύγει δεν θα μπορέσει να προσφέρει τα αναμενόμενα. Δεν  αποκλείεται, όμως, σε περίπτωση πραγματοποίησης της μεταγραφής ο «Λούκας» να φορέσει τα κυανοκίτρινα τελευταία φορά κόντρα στην Καλλονή.
Η φημολογία για Ατζαγκούν
Χθεσινά δημοσιεύματα έκαναν  λόγο για μετακίνηση του Ατζαγκούν από τον ΠΑΟ στον Παναιτωλικό, καθώς με την απόκτηση του Βιγιαφάνες πρέπει να φύγει και να ελευθερώσει θέση ξένου. Μάλιστα αναφέρονταν δανεισμός του στην ομάδα του Αγρινίου, κάτι που άπαντες γνωρίζουν πως δεν αποτελεί τακτική του Κωστούλα. Αυτό σημαίνει ότι ο Ατζαγκούν  και ως ελεύθερος δύσκολα θα γίνει  παίκτης του Παναιτωλικού…
papaioannou