Υπό κατάληψη σήμερα το Δημαρχείο Αγρινίου από τους Δημοτικούς Υπαλλήλους

Κινητοποίηση σε Πανελλαδικό επίπεδο από την ΠΟΕ – ΟΤΑ ενάντια στο ασφαλιστικό

Σε κατάληψη των

Δημαρχείων όλης της χώρας και άλλων υπηρεσιών των Δήμων, όπως ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί και γκαράζ, προχωρά σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι κατά τόπους σύλλογοι ενημέρωναν τους Δημοτικούς Υπαλλήλους για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και για την προετοιμασία των μελλοντικών κινητοποιήσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, αρχής γενομένης από τη συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

ξηδφηδφη-2

Η Ομοσπονδία ενημέρωσε τους συλλόγους – μέλη της ότι μπορούν με απόφασή τους, να επαναπροσδιορίσουν τα δημοτικά κτίρια που θα καταληφθούν αλλά και να προσαρμόσουν το χρόνο της κινητοποίησης, λαμβάνοντας υπόψη τα κατά τόπους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συνθήκες εργασίας προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και ενημέρωση των εργαζομένων.

Για το λόγο αυτό σήμερα και στο Αγρίνιο το Δημαρχιακό Μέγαρο Αγρινίου στην Χαριλάου Τρικούπη θα τελεί υπό κατάληψη από τον τοπικό Σύλλογο εργαζομένων.

12620944_224974357844175_1777690322_o

Ο Πρόεδρος του

Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Αιτωλοακαρνανίας Ευθύμιος Κομματάς δήλωσε στη «Σ» πως «αντιστεκόμαστε στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και αγωνιζόμαστε κατά του αντιασφαλιστικού – ασφαλιστικού. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Πλέον δεν δείχνουμε καμία ανοχή. Γι’ αυτό με απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου μας προχωράμε σήμερα σε κατάληψη του Δημαρχείου Αγρινίου από τις 10:00 έως τις 2:00. Η κινητοποίηση αυτή γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο και θα συνεχιστεί στις 4 του επόμενου μήνα, στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης».

xondros1