Υπερέβη τα εσκαμμένα ο Δήμαρχος Πύργου για τα σκουπίδια!

Δήλωση – σοκ: «Αν πεθάνει ένα παιδί στον Πύργο θα ευθύνεται ο Παπαναστασίου»

«Γελοιότητες και αστειότητες τα όσα αναφέρει ο κ. Λιατσής» ανέφερε στη «Σ» ο Δήμαρχος Αγρινίου

Υπερέβη τα εσκαμμένα

ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής κατά την διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εκτός των άλλων συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Δήμαρχος Πύργου χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς που προκαλούν σοκ εναντίον του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, ρίχνοντας για μία ακόμη φορά λάδι στη φωτιά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιατσής «αν πεθάνει ένα παιδί στην πόλη του Πύργου γιατί είμαστε αντιμέτωποι με τις αρρώστιες, θα υπογράψω να καταδικαστεί». Μάλιστα ο κ. Λιατσής σκλήρυνε ακόμα περισσότερο τη στάση του απέναντι στο Δήμαρχο Αγρινίου, παροτρύνοντας μάλιστα όποιον πρόεδρο Συλλόγου ή όποιες κοινωνικές ομάδες και φορείς παίρνουν καθημερινά θέσεις για τα σκουπίδια, να κάνουν καταγγελία στο Υπουργείο ζητώντας να εφαρμοστεί η απόφαση, που προβλέπει ποινικές διώξεις σε όσους αρνούνται να λάβουν τα σκουπίδια. Παράλληλα υποστήριξε μέσα σε παραλήρημα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «με αυτόν τον άνθρωπο που με την ψήφο μου βγήκε πρόεδρος της ΠΕΔ δεν θέλω να είμαι ξανά ούτε στο ίδιο κόμμα» οδηγώντας την κόντρα στα «χαρακώματα».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου

υπενθυμίζουμε ότι αρχικά μπήκε στο τραπέζι του διαλόγου για το ζήτημα των απορριμμάτων, ωστόσο στη συνέχεια εξέφρασε την άρνησή του μετά τις δηλώσεις του Αιτωλοακαρνάνα Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ότι «όποιος δεν τηρήσει την απόφαση θα έχει ποινικές ευθύνες» την ώρα όμως που οι δεσμεύσεις της Πολιτείας για άμεση λειτουργία του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς στην Ηλεία έχουν πέσει στο κενό.

Πως σχολιάζει όμως στη «Σ»

ο κ. Παπαναστασίου τις τελευταίες δηλώσεις Λιατσή; «Μιλάμε ξεκάθαρα για αστειότητες και γελοιότητες. Είναι απαράδεκτος. Αντί να μας πουν στην Ηλεία για ποιο λόγο δεν προχώρησαν τον σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων όπως πράξαμε εμείς και άλλες περιοχές, μας εγκαλούν κιόλας. Αποδείξαμε κατά το πρόσφατο παρελθόν αν είμαστε στο πλευρό των Ηλείων ή όχι.

Αλλά ο εμπαιγμός σε βάρος της πόλης μου δεν θα περάσει. Διαρκώς προβαίνουν σε εμπρηστικές δηλώσεις οι οποίες δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα. Και βέβαια αυτό δεν είναι ευθύνη του κ. Λιατσή αλλά του κ. Κουρουμπλή. Αυτός άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Ε, όχι. Δεν μπορεί να γίνονται όλα για την Ηλεία. Αναρωτιέμαι όμως. Μήπως θεωρούν τους αυτοδιοικητικούς της Ηλείας τα «δικά τους παιδιά» και έχουν βάλει εμάς απέναντί τους; Η τακτική αυτή δεν θα περάσει».

Το μόνο σίγουρο είναι

ότι το σήριαλ των απορριμμάτων της Ηλείας θα έχει κι’ άλλα επεισόδια, ενδεχομένως με… απρόβλεπτες διαστάσεις μετά και την τελευταία δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου Πύργου.

aggelopoulos