Επίκαιρη όσο ποτέ η ομιλία του Άγγελου Τσιγκρή για την εγκληματικότητα στο διαδίκτυο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, σήμερα Κυριακη 24 Ιανουαρίου, η ομιλία του Αχαιούπρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης (δικηγόρου – καθηγητή Εγκληματολογίας) Άγγελου Τσιγκρή στη Ναύπακτο, με θέμα: «Εγκληματικότητα και διαδύκτιο», στο πλαίσιο των συνεδριακών εκδηλώσεων του «Forum Ναυπακτίας».

Στην ομιλία του ο Αχαιός εγκληματολόγος τόνισε ότι η εγκληματικότητα στο διαδύκτιο μας αφορά όλους και χρειάζεται επαγρύπνηση και διαρκή ενημέρωση από την πολιτεία, τις διωκτικές αρχές, τη νομοθεσία, τις δικαστικές αρχές, την οικογένεια και το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Ο Άγγελος Τσιγκρής μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι:

«Χωρίς να είμαστε φοβικοί απέναντι στις νέες τεχνολογίες, θα πρέπει να θωρακίσουμε το νομοθετικό μας οπλοστάσιο, προκειμένου να προστατεύσουμε την κοινωνία και τη νέα γενιά από τους κινδύνους πουκρύβονται πίσω από αυτές».

Στο «Forum Ναυπακτίας»συμμετείχαν περισσότερες από 100 εταιρίες, επιχειρήσεις, φορείς, τοπικοί παραγωγοί και σύλλογοι της Ναυπακτίας και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδος.

____________________

Ο Άγγελος Τσιγκρήςέχει διατελέσειεκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕκαι στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη τουΕγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.