Δωρεάν Προληπτικές εξετάσεις στο Κοινωνικό Ιατρείο από τους Γιατρούς του Κόσμου

Σήμερα και αύριο μέχρι και τις 2 το μεσημέρι ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος , όπως ψηλάφηση μαστού, τεστ ΠΑΠ, παιδιατρικός διαγνωστικός έλεγχος και εμβολιασμός

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ξεκίνησαν οι προληπτικές εξετάσεις στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου από την Κινητή Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου που έφτασε χθες στην πόλη. Η ανταπόκριση των πολιτών του Αγρινίου μάλιστα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Η επταμελής ομάδα των Γιατρών του Κόσμου παρέχει δωρεάν προληπτικό έλεγχο, ψηλάφηση μαστού, τεστ ΠΑΠ, καθώς και παιδιατρικό διαγνωστικό έλεγχο και εμβολιασμό μέχρι και αύριο Κυριακή στις 2 μετά το μεσημέρι.

Σήμερα οι ώρες επισκεψιμότητας στο Κοινωνικό Ιατρείο που διεξάγονται οι εξετάσεις είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, όπως επίσης και αύριο. Χθες, πρώτη μέρα των εξετάσεων οι ενδιαφερόμενοι είχαν σπεύσει από τις 11 το πρωί, τόσο για την άμεση εξέτασή τους, όσο και για να κλείσουν ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 26410-33582 για να κλείσουν ραντεβού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται τα δύο τελευταία χρόνια σε όλη τη χώρα με σκοπό να βοηθήσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όλους εκείνους που έχουν την ανάγκη της στήριξης, της συμπαράστασης και της φροντίδας της υγείας τους.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής δήλωσε στη «Σ» πως «ευχαριστούμε τους Γιατρούς του κόσμου που μας βοηθούν. Πιστεύουμε η συνεργασία μας να συνεχιστεί. Θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο στον τόπο μας και για στον κόσμο που έχει μεγαλύτερη ανάγκη. Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε την τιμή να βοηθάει και ένας γιατρός από την Αμερική, μέλος των Γιατρών του Κόσμου, οι οποίοι έρχονται στο Αγρίνιο για τρίτη φορά».

Ο Οδοντίατρος και μέλος των Γιατρών του Κόσμου Χρήστος Ναούμης επισήμανε πως «κύριο μέλημά μας είναι να δούμε τους ανασφάλιστους, αλλά έρχεται και άλλος κόσμος. Παρέχουμε σε όλους ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους εξετάζουμε. Η συμμετοχή είναι άκρως ικανοποιητική και οι εξεταζόμενοι είναι κάθε ηλικίας».

Κων/νος Χονδρός

OLYMPUS DIGITAL CAMERA