Ιάσων Φωτήλας: «Μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται»

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Βουλευτή του «Ποταμιού» στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»

Παγωμάρα στα τοπικά στελέχη – Στάση αναμονής μέχρι το συνέδριο

Ο Βουλευτής Αχαΐας

του «Ποταμιού» Ιάσονας Φωτήλας που προκάλεσε πολιτικές αναταράξεις με τη δημόσια τοποθέτησή του, να στηρίξει το κόμμα του τη Νέα Δημοκρατία, επιμένει.

Μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στην ενημερωτική εκπομπή «10 με… ΤΟΝΟ» ο κ. Φωτήλας, αποκάλυψε πως η πρότασή του περί συμπόρευσης του Ποταμιού με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι και η επίσημη πρόταση του, τόσο στην σημερινή (χθεσινή) συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας όσο και στο συνέδριο του κόμματος που ακολουθεί.

« Ο μόνος που μπορεί στη χώρα μας να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να αποκατασταθούν οι αδικίες και να βγούμε από το αδιέξοδο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρέπει να βοηθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη, γιατί αυτή την στιγμή είναι η μοναδική φωνή με σαφή μεταρρυθμιστικό και ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Μάλιστα ακόμα και οι ακροδεξιές φωνές που υπάρχουν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, είναι ευκαιρία μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην προεδρεία του κόμματος, να απομονωθούν και να επικρατήσουν οι δυνάμεις και οι απόψεις του κέντρου.

Γι’ αυτό θα το πω για μία ακόμη φορά, πως ως κόμμα θα πρέπει να συμπλεύσουμε με τη Νέα Δημοκρατία. Και για να το ξεκαθαρίσω, δεν αναφέρθηκα σε απορρόφηση του κόμματός μου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά για συνεργασία σε κοινές προγραμματικές θέσεις. Εξάλλου αυτά που μας ενώνουν πλέον με την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίσουν» ανέφερε ο κ. Φωτήλας. 

Μάλιστα όπως αποκάλυψε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Βουλευτής Αχαΐας και άλλοι συνάδελφοί του στο Ποτάμι συμφωνούν με την θέση του αυτή. «Δεν γνωρίζω εάν θα τοποθετηθούν δημόσια, αλλά αποδέχονται το σκεπτικό μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν αποκλείεται το ερχόμενο Σάββατο να βρεθεί στην Πάτρα ο Πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος θα έχει τετ α τετ με τον κ. Φωτήλα αλλά και με άλλα στελέχη του κόμματος. Εξάλλου το Ποτάμι βρίσκεται σε προσυνεδριακές διεργασίες, ενόψει του συνεδρίου.

Στάση αναμονής από στελέχη του «Ποταμιού» στην Αιτωλοακαρνανία

Στο μεταξύ στάση αναμονής κρατούν για την ώρα τουλάχιστον τα στελέχη του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία. Κληθείς από τη «Σ» να σχολιάσει τόσο τις δηλώσεις Φωτήλα, όσο και τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα του, ο Πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας του «Ποταμιού» Λευτέρης Αραχωβίτης ανέφερε ότι «πρόκειται για προσωπικές απόψεις του κ. Φωτήλα. Σε τοπικό επίπεδο δεν έχει γίνει καμία συζήτηση και περιμένουμε να ανοίξει ο προσυνεδριακός διάλογος. Όλες οι προτάσεις βέβαια θα πέσουν στο τραπέζι. Απλά να υπενθυμίσω ότι πριν την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που είχε διεξαχθεί στο κόμμα μας, πάνω από το 80% που συμμετείχαν σε αυτό είχαν ταχθεί υπέρ της αυτόνομης πορείας του κόμματός μας. Πάντως αλήθεια είναι ότι μας προβληματίζουν τα χαμηλά ποσοστά του «Ποταμιού» όπως αυτά καταγράφονται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας».

Σε κεντρικό επίπεδο πάντως δεν αναμένονται αποφάσεις πριν την διεξαγωγή του συνεδρίου, ωστόσο δεν αποκλείεται στελέχη του κόμματος, πριν από αυτό να προχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία.

aggelopoulos