Αύριο στην Εθνική Οδό τα τρακτέρ των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας

Μεταξύ των κόμβων της Ερμίτσας στο Παναιτώλιο και της Συκιάς στη Μακρυνεία θα συγκεντρωθούν αύριο το μεσημέρι οι αγρότες 

Ο «κύβος ερρίφθη» και

οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας κατεβάζουν τα τρακτέρ τους στο δρόμο. Πιο συγκεκριμένα αύριο στις 12 το μεσημέρι, θα κλείσουν τον δρόμο μεταξύ του κόμβου της Ερμίτσας, στην περιοχή του Παναιτωλίου και του κόμβου της Συκιάς στη Μακρυνεία.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σπύρος Κοτοπούλης, εκτός του μπλόκου της Πέμπτης, διευκρίνισε μιλώντας στη «Σ» πως «όλα τα θέματα είναι ανοιχτά και υπό εξέταση για τα περεταίρω ζητήματα σχετικά με τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα. Καλούμε όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να παλέψουν ενάντια στην πολιτική που ξεκληρίζει τον λαό. Δεν έχουμε άλλο τρόπο πέρα από τις κινητοποιήσεις για να ανατρέψουμε τα σχέδια των Κυβερνώντων».

«Μπλόκα» σε όλη την Δυτική Ελλάδα – Ανοίγει σήμερα ο «χορός» των κινητοποιήσεων σε Αχαΐα και Ηλεία

Στο μεταξύ στους νομούς

της υπόλοιπης Δυτικής Ελλάδας, Αχαΐα και Ηλεία, οι αγρότες εδώ και μέρες έχουν οργανώσει την πάλη τους. Η συντονιστική επιτροπή των αγροτών της Αχαΐας, σήμερα Τετάρτη αποφάσισε να παρατάξει, επ’ αόριστον μάλιστα, τρακτέρ και στις δύο κατευθύνσεις της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, στο ύψος των φαναριών της Κάτω Αχαΐας.

Στην Ηλεία, χθες

πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο Συνεδριακό Κέντρο του Πύργου, αλλά οι αποφάσεις είχαν ληφθεί σε προγενέστερο χρόνο, στη σύσκεψη της Αμαλιάδας. Εκεί, αποφάσισαν να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Μαραθιάς και στα φανάρια στο ύψος του Κουρτεσίου, αποκλείοντας ουσιαστικά τον κάμπο της Ηλείας. Στις κινητοποιήσεις θα λάβουν μέρος αγρότες από τις περιοχές της Βουπρασίας, των Λεχαινών, του Τραγανού και της Ανδραβίδας.

xondros1