Πάτρα: Συμβολικός αποκλεισμός της Αγίου Ανδρέου από τους μηχανικούς – Στους δρόμους για το ασφαλιστικό

Συμβολική κατάληψη στην Αγίου Ανδρέου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωϊ οι μηχανικοί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους για το ασφαλιστικό. Αφού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΤΣΜΕΔΕ και συνέχισαν  αποκλείοντας το δρόμο από την κυκλοφορία, η οποία λίγο αργότερα αποκαταστάθηκε.

Στο κάλεσμα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος ανταποκρίθηκαν οι μηχανικοί που συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωϊ έξω από τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ στην
Πάτρα, στη συμβολή των οδών Φιλοποίμενος και Αγίου Ανδρέου. Παρόν στις κινητοποιήσεις είναι και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς, μηχανικός ο ίδιος, όπως και πολλοί ακόμη γνωστοί Πατρινοί μηχανικοί.

Με σύνθημα «αξιοπρεπή εργασία ασφάλιση για όλους» το ΤΕΕ κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του με αποκλεισμό του ασφαλιστικού φορέα των μηχναικών, αλλά και του δρόμου,  ενάντια στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό το οποίο οδηγεί στο διωγμό των αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών.

Μετά τη σημερινή κινητοποίηση, ακολουθεί ή συμμετοχή των μηχανικών της Δυτικής Ελλάδας στην Παντεχνική Κινητοποίηση των Μηχανικών που θα γίνει την Πέμπτη στις 11:30 π.μ, Αθήνα. Οι μηχανικοί θα μεταβούν με λεωφορεία στην Αθήνα. Η αναχώρηση θα γίνει από την Πάτρα (Άγιος Ανδρέας) στις 08:15 π.μ