Ο χιονιάς «σαρώνει» την Δυτική Ελλάδα!

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες- Πότε υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας 

Σε 24ωρη επιφυλακή Περιφέρεια και Δήμοι – Κινδύνεψαν βοσκοί στην Αμφιλοχία, προβλήματα στο Θέρμο

Στο επίκεντρο της

κακοκαιρίας και του κύματος χιονιά που πλήττει τη χώρα βρίσκεται η Δυτική Ελλάδα. Οι θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας είναι πολικές καθώς κινούνται λίγο πάνω από τους μηδέν βαθμούς κελσίου. Το Σαββατοκύριακο η περιοχή «χτυπήθηκε» από την κακοκαιρία η οποία προκάλεσε προβλήματα κυρίως στην Αμφιλοχία, στο Θέρμο και στην Ορεινή Ναυπακτία, ενώ οι έντονες κατά διαστήματα βροχοπτώσεις δεν προκάλεσαν προβλήματα στο Αγρίνιο, καθώς δεν αναφέρθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ακραία καιρικά

φαινόμενα επικράτησαν το βράδυ του Σαββάτου στα χωριά του Βάλτου του Αμφιλοχίας. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να φουσκώσει επικίνδυνα ο ποταμός Ίναχος.

Η ισχυρή καταιγίδα είχε ως συνέπεια να εγκλωβιστούν για περισσότερες από τρεις ώρες στο ποιμνιοστάσιό τους δύο βοσκοί, οι οποίοι έζησαν την δική τους περιπέτεια.

Οι δυο άντρες πήγαν από νωρίς το πρωί να φροντίσουν τα ζώα τους και εγκλωβίστηκαν από την απέναντι όχθη του ποταμού, καθώς το νερό υπερχείλισε και ήταν αδύνατο να επιστρέψουν στα σπίτια τους στο Χαλκιόπουλο. Το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που επενέβη άμεσα, δεν μπορούσε σε πρώτη φάση να απεγκλωβίσει τους δύο βοσκούς, καθώς έπρεπε να πέσει η στάθμη του ποταμού για να προσεγγίσουν στο σημείο. Τελικά λίγες ώρες αργότερα η περιπέτειά τους έλαβε τέλος και επέστρεψαν στα σπίτια τους σώοι και ασφαλείς.

Λίγες ώρες νωρίτερα όμως η κακοκαιρία έπληξε και τον Δήμο Θέρμου. Πιο συγκεκριμένα, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις και προβλήματα στο οδικό δίκτυο πολλών χωριών της περιοχής.

Μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας επενέβησαν άμεσα ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε Διασελλάκι ,Μελίγκοβο, Αμβρακιά, Δρυμώνα και Χαλίκι και Νεροχώρι.

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Άνω Χώρας, από το Δ.Δ. Λημνίστας και άνω και στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Αράχωβας από το Δ.Δ. Πλατάνου και άνω. Επίσης απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στον δρόμο προς Καρπενήσι.

Το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους. Στα λευκά έχουν «ντυθεί» η Ορεινή Ναυπακτία, τα Ακαρνανικά όρη αλλά και η περιοχή του Αγίου Βλασίου της Δημοτική Ενότητας Παρακαμπυλίων του Δήμου Αγρινίου. Τα τμήματα πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και των Δήμων, βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκληθούν από τον χιονιά.

aggelopoulos