Αγρίνιο: Οι διαρρήκτες προκαλούν φόβο σε επαγγελματίες και καταστηματάρχες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Εμπορικός Σύλλογος

Στο στόχαστρο και σπίτια στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου!

Τον κώδωνα του κινδύνου,

με αφορμή τα τελευταία κρούσματα διαρρήξεων σε καταστήματα στο κέντρο του Αγρινίου, κρούει ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης δια στόματος του Προέδρου του Παναγιώτη Μπεσίνη. Ο κ. Μπεσίνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 με… ΤΟΝΟ» αναφέρθηκε στα εν λόγω περιστατικά και στο κλίμα ανησυχίας και φόβου που έχουν προκαλέσει στους περισσότερους συναδέλφους του.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για σημεία των καιρών. Πράγματι τις τελευταίες ημέρες έχουμε πληροφορηθεί για έξαρση των κρουσμάτων διαρρήξεων σε καταστήματα, τα οποία έχουν σημειωθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης. Είναι αλήθεια και ας μην κρυβόμαστε, ότι τα συμβάντα αυτά προκαλούν κλίμα ανησυχίας και φόβου. Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, δεν γνωρίζουμε τι θα συναντήσουμε όταν το πρωί θα ανοίξουμε το κατάστημά μας» ανέφερε αρχικά ο κ. Μπεσίνης.

«Εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος από την πλευρά μας βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, το προσωπικό της οποίας οφείλουμε να ομολογήσουμε κάνει τα αδύνατα δυνατά με όσο προσωπικά και μέσα έχει στη διάθεσή της. Σίγουρα όλοι μας θα θέλαμε το προσωπικό της τοπικής αστυνομίας, να είναι περισσότερο, ώστε να αστυνομεύεται καλύτερα η πόλη και οι γύρω περιοχές. Προς αυτή την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε όλοι, από όποιο πόστο και αν υπηρετούμε την πόλη».

Πάντως η τοπική αστυνομία

προχωρά σε εξιχνίαση των περισσοτέρων κλοπών και διαρρήξεων που καταγράφονται στο Αγρίνιο, ωστόσο το τελευταίο διάστημα τα φαινόμενα αυτά βρίσκονται σε έξαρση, όπως εξάλλου καθημερινά σας ενημερώνει η «Σ». Στο αστυνομικό δελτίο καταγράφονται καθημερινά ουκ ολίγα συμβάντα με επαγγελματίες και πολίτες να καλούνται πλέον να λάβουν τα μέτρα τους. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» την περασμένη Τετάρτη είχαμε νέο μπαράζ διαρρήξεων σε διαμερίσματα της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Δύο από τις διαρρήξεις σημειώθηκαν στην οδό Πίνδου, ενώ άλλη μία στην οδό Δαβάκη.

Στη μία περίπτωση

οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ απ’ ότι φαίνεται στις άλλες δύο περιπτώσεις έφυγαν με άδεια χέρια. Μάλιστα κατά την διάρκεια διάρρηξης, η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος ήταν την ώρα εκείνη παρούσα και μόλις οι επίδοξοι δράστες την αντιλήφθηκαν έγιναν καπνός, ενώ η γυναίκα ξέσπασε σε φωνές.

aggelopoulos