«Ζωή Ποδήλατο» η καθημερινότητα των ποδηλατών στο Αγρίνιο

Πολίτες επαναφέρουν στο τραπέζι… την κατασκευή ποδηλατο δρόμων στην περιοχή

Η οικονομική κρίση αυξάνει τους ποδηλάτες, οι οποίοι βιώνουν τον έναν κίνδυνο μετά τον άλλον ελλείψει χώρων

Μεγάλο είναι το

ενδιαφέρον των πολιτών του Αγρινίου που έχουν το ποδήλατο ως βασική πλέον ενασχόληση και όλο και περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα εκφράζουν την επιθυμία τους για να μάθουν το τι μέλλει γενέσθαι για το ποδηλατοδρόμιο που είχε εξαγγελθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Παύλου Μοσχολιού και αν η σημερινή Δημοτική Αρχή Παπαναστασίου έχει κάποιο πλάνο για τους ποδηλάτες.

Στο παρελθόν είχε ειπωθεί πως θα δημιουργούνταν ποδηλατική διαδρομή προς την περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Ρηγανά (εκτός του αστικού ιστού και κοντά στην ομώνυμη εκκλησία). Μάλιστα, κομμάτι των εκμεταλλευόμενων αγροτικών δρόμων και απαλλοτριωμένων σημείων του πλάνου του κ. Μοσχολιού συνέπεσε με μέρος μεγαλύτερης διαδρομής που είχαν προγενέστερα προτείνει οι Πρόσκοποι του Αγρινίου, των οποίων μάλιστα η προτεινόμενη ποδηλατική διαδρομή κατάληγε στην λίμνη Τριχωνίδα!

Βέβαια, στο μεσοδιάστημα αυτό μέχρι και σήμερα, όπως φάνηκε και από αρκετές δημοσιεύσεις της «Σ», οι ποδηλάτες αυξάνονται και μάλιστα ο αριθμός τους κατά την Ανοιξιάτικη και Καλοκαιρινή περίοδο πολλαπλασιάζεται. Το διάστημα αυτό πολλοί εκ των ποδηλατών καθιερώνουν ως μέσο μεταφοράς τους το ποδήλατό, γεγονός όμως που με τις παρούσες συνθήκες αποτελεί «ρίσκο» για την σωματική τους ακεραιότητα εντός του Αγρινίου.

Οι λάτρεις του ποδηλάτου στο Αγρίνιο, το τελευταίο διάστημα οργανωμένα ή μη αναζητούν τρόπο για να μπορέσουν να κινούνται με ασφάλεια ή να αποκτήσουν ένα χώρο που σαφώς θα αποτελέσει και βήμα ανάπτυξης και προόδου για την πόλη. Λόγω του γεγονότος ότι τόσο το πλάνο των Προσκόπων όσο και το πλάνο του κ. Μοσχολιού περιελάμβανε την περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Ρηγανά, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είναι ακόμη ένθερμοί υποστηρικτές της ποδηλατικής διαδρομής, την οποία θα μπορούσαν, όπως είχαν πει τότε οι Πρόσκοποι, να υποστηρίξουν κατασκευάζοντας όπου απαιτείται ξύλινα γεφύρια και ξύλινους φράχτες προστασίας.

Η σημερινή Δημοτική

Αρχή από την πλευρά της διαθέτει πλάνο για την ποδηλασία και τους ποδηλάτες, το οποίο σύντομα αναμένεται να γνωστοποιηθεί. Στόχος είναι το Αγρίνιο να αποκτήσει κουλτούρα εναλλακτικού και ποιοτικού τρόπου μεταφοράς και εφόσον υπάρχει ο τρόπος να εξελιχθεί και να διαδοθεί με τον καλύτερο τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνουμε και τις ποδηλατοβόλτες που πραγματοποιούνται στο Αγρίνιο κάθε Πέμπτη βράδυ, στις οποίες ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μεγάλος και συχνά τριψήφιος!

aggelopoulos