Σε εξέλιξη στο 3ο ΓΕΛ Αγρινίου ο «Ευκλείδης» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Τα μαθηματικά μυαλά του νομού διαγωνίζοντα – Παρών και ο Αιτ/νανας Νέστορας Χαχάμης που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο των Η.Π.Α  Μ.Ι.Τ

IMG_20160116_092341

Σε εξέλιξη είναι στο 3ο Λυκειο Αγρινίου το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού της Μαθηματικής Εταιρίας «Ευκλείδης». Συνολικά 46 μαθητές απ όλη την Αιτ/νια, πλην αυτούς της Ναυπάκτου, διαγωνίζονται για να εισηχθούν στην τρίτη φάση του διαγωνισμού, τον «Αρχιμήδη». Οι συμμετέχοντες μαθητές στον διαγωνισμό από την Ναύπακτο έχουν έρθει σε επαφή με την Μαθηματική Εταιρία Πατρών, η οποία τους φιλοξενεί σήμερα στην Πάτρα.

Σε πανελλαδικό επίπεδο αναμένεται να διακριθούν λιγότεροι μαθητές απ ότι στον «Θαλή», την πρώτη φάση του διαγωνισμού, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο στον «Αρχιμήδη» τα άτομα που θα συμμετέχουν απ όλη την Ελλάδα μπορεί να μην ξεπερνούν διψήφιο αριθμό!

Εντός του Φεβρουαρίου, η Μαθηματική Εταιρία Αιτ/νιας αναμένεται να διοργανώσει ειδική εκδήλωση για τον Νέστορα Χαχάμη, από την Πάλαιρο Αιτ/νιας, ο οποίος μέσα από τους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρίας διακρίθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο και όχι μόνο και έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο Μ.Ι.Τ της Μασαχουσέτης, στο οποίο μόνο το 16% των υποψήφιων σπουδαστών γίνεται δεκτό! Σήμερα, ο Νέστορας Χαχάμης βρέθηκε στο 3ο Λύκειο Αγρινίου, αφού στον διαγωνισμό συμμετείχε και ο αδελφός τους.

Κων/νος Χονδρός

IMG_20160116_092408

Κων/νος Γιαννακάς Πρόεδρος Μαθηματικής Εταιρίας Αιτ/νιας
Κων/νος Γιαννακάς Πρόεδρος Μαθηματικής Εταιρίας Αιτ/νιας