«Ματιές» στους… γείτονες

Αποτελεί κοινή πεποίθηση πως η Αιτωλοακαρνανία δεν «αντέχει» μία ακόμα σεζόν χωρίς να ανεβάσει ομάδα στην Γ΄Εθνική και υπάρχουν φέτος τέσσερις μ’ αυτή την φιλοδοξία. Ο ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας, ο Ναυπακτιακός Αστέρας, ο Ν. Θέρμιος Απόλλων και ο Όμηρος Νεοχωρίου. Εντούτοις όποια ομάδα κατακτήσει το πρωτάθλημα της Αιτωλοακαρνανίας θα πρέπει να περάσει από τα μπαράζ της περιφέρειας για να ανέλθει στην Γ΄Εθνική, οπότε είναι σημαντικός παράγοντας και η δυναμικότητα των ομάδων των άλλων ΕΠΣ.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ από τα μπαράζ αυτά – μεταξύ των πρωταθλητών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας/ Λευκάδας και Φωκίδας – θα πάρουν την  άνοδο δύο ομάδες κι όχι μία όπως τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό είναι σίγουρα βολικό, μα στον  αντίποδα θα υπάρξουν και επιπλέον δυσκολίες.
 
Στην Άρτα
Θα ήταν καλό για τις ομάδες της Αιτωλοακαρνανίας να μην στεφθεί πρωταθλήτρια και βρεθεί στα μπαράζ η Αναγέννηση Άρτας, που λόγω ονόματος έχει πλεονεκτήματα όπως αποδείχθηκε και το 2014.  Μια κίνηση πριν δύο μήνες να την αναλάβουν άλλα πρόσωπα και να την ενισχύσουν με καταξιωμένους ποδοσφαιριστές δεν απέδωσε έως τώρα και φαντάζει δύσκολο να συμβεί. Μάλιστα η Αναγέννηση έχασε την περασμένη εβδομάδα 0-3 από την Αμβρακία Κωστακιών, η οποία βρίσκεται πλέον μόνη στην κορυφή. Και φαίνεται να είναι η πιο δυνατή ομάδα, που έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα. Ομάδα που δεν αποτελεί φόβητρο, αλλά εάν βρεθεί στα μπαράζ των πρωταθλητών δεν θα είναι «ξεγραμμένη» διότι διαθέτει μέρος της ποδοσφαιρικής αφρόκρεμας της Άρτας. Αν πάλι κάνει την έκπληξη ο Σκουφάς Κομποτίου, δεν είναι καλύτερος από πέρσι που δε κατάφερε πολλά πράγματα.
 
 
Στην Λευκάδα
Από την Πρέβεζα δεν υπάρχει ομάδα με δυνατότητες και φιλοδοξίες και το πρωτάθλημα είναι υπόθεση της Λευκάδας. Η μάχη γίνεται ανάμεσα στον πρωτοπόρο και ιστορικό Τηλυκράτη με τον Πανλευκάδιο που ακολουθεί σε απόσταση δύο πόντων. Αμφότερες πολύ καλές ομάδες, αλλά ο  Τηλυκράτης – παρά τους χαμηλούς τόνους που κρατούν οι διοικούντες του – θα είναι μεγάλο φαβορί.
 
Στην Φωκίδα
Φέτος ο πρωταθλητής Φωκίδας δεν θα είναι κομπάρσος. Θα στοχεύσει στην άνοδο, καθώς ο Φωκικός «κατέρρευσε». Μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα είναι ο Αστέρας Ιτέας, αλλά πολλά λέγονται και για τις φιλοδοξίες του Αμφισσαϊκού, στον οποίο θα πέσει…  πολύ χρήμα. Στην Άμφισσα μιλούν για κοσμογονικές μεταγραφές, εντούτοις πρόσφατα έχασε από τον Αστέρα  Ιτέας με 6-2 κι έχει βρεθεί πολύ πίσω. Μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε και την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, οπότε θα γίνει «ταμείο» και για τον Αμφισσαϊκό ως προς  το που μπορεί να φτάσει.
papaioannou