Δίδακτρα στα δημόσια σχολεία προτείνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

Σοκ προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο οποίος πρότεινε το ανήκουστο: να πληρώνουν δίδακτρα οι γονείς ύψους ακόμα και 120 ευρώ το μήνα.
Ειδικότερα, ο βουλευτής προβλέπει 0 ευρώ για τις άπορες οικογένειες και πάνω από 100 για τις… εύπορες, με το μέσο όρο να φτάνει τα 60 ευρώ το μήνα ανά οικογένεια και 600 ευρώ το χρόνο. Ηταν το τελευταίο πράγμα που περίμεναν να ακούσουν οι οικογένειες που τα τελευταία χρόνια συντηρούν εθελοντικά ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των εξόδων του σχολείου, καθώς το κράτος αδυνατεί να καλύψει βασικά έξοδα.
Οπως είναι φυσικό, η δήλωση προκάλεσε σεισμό αντιδράσεων από χθες το πρωί. Μάλιστα, τα «μειωμένα» αντανακλαστικά της κυβέρνησης στο να διαχωρίσει από νωρίς τη θέση της προκαλούν ερωτήματα, καθώς από το μεσημέρι και μετά αποφάσισαν τα διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουν για «προσωπικές απόψεις» και όχι για πολιτική που θα ακολουθηθεί.

Κάποιοι μάλιστα υπενθυμίζουν τις συστάσεις του ΟΟΣΑ που θα επικαιροποιηθούν βάσει του τρίτου Μνημονίου την άνοιξη και θα πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι το 2018, όπου αναφέρεται -αρκετά έντεχνα είναι η αλήθεια- ότι «οι γονείς είναι πιθανόν να προσθέσουν στους διαθέσιμους πόρους του σχολείου». Και αναρωτιούνται αν η απροσδόκητη τοποθέτηση του κ. Τριανταφυλλίδη -ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ- «προλειαίνει» το έδαφος για κάτι τέτοιο.

«Πατάνε πάνω στην αγωνία μας», καταγγέλλουν γονείς στον «Ε.Τ.» και συνεχίζουν: «Ηδη τα τελευταία χρόνια έχουμε αναλάβει εθελοντικά μία σειρά εξόδων, ώστε να μπορέσουν τα σχολεία να λειτουργήσουν ομαλά, με το υπουργείο να κάθεται άπραγο στις ανάγκες που προκύπτουν», τονίζει ο Βασίλης Τόγιας, γονέας. Οι γονείς επισημαίνουν ότι ενδέχεται να πληρώσουν ακόμα και πάνω από 100 ευρώ μέσα στο χρόνο για να αγοράσουν γραφική ύλη, για καθαριότητα, ακόμα και για ηλεκτρονικά είδη, όπως εκτυπωτές και φαξ. Άλλωστε τα χρήματα που παίρνουν τα σχολεία από τις αρμόδιες επιτροπές πλέον φτάνουν μόνο για να καλύψουν το πετρέλαιο.

e-typos.gr