Θάνος Μωραΐτης: Ανιστόρητα τα σενάρια περί συμπόρευσης του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ

Κατηγορηματικά απορρίπτει τα σενάρια των τελευταίων ημερών περί συμπόρευσης ή συγκρότησης κοινού μετώπου ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνιακού Σχεδιασμού του Κινήματος Θάνος Μωραΐτης.

Τα χαρακτηρίζει απολίτικα και ανιστόρητα, που «αφορούν μόνο τους διακινητές τους», και τονίζει ότι οι διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι ριζικές.

Σε δήλωσή του στην ΕΡΤ ο κ. Μωραΐτης σημείωσε ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη συνεχίζει την αυτόνομη πορεία της με στόχο ένα μεγάλο προοδευτικό πόλο» και τονίζει ότι «ο στόχος μας είναι να υπάρξει μια συμπόρευση όλων δυνάμεων του μεταρρυθμιστικού κέντρου, του δημοκρατικού σοσιαλισμού απέναντι στο δεξιό συντηρητισμό και τον αριστερό λαϊκισμό. Με προτάσεις, με προγραμματικό και υπεύθυνο πολιτικό λόγο. Αυτό έχει ανάγκη η χώρα”.

Σύμφωνα με τον κ. Μωραΐτη «οι πρωτοβουλίες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση». Και καταλήγει: «Καλό είναι μετά από μια εξαετία λαϊκισμού, διχαστικών λογικών, ιδεολογικής και πολιτικής σύγχυσης το πολιτικό σύστημα να ανοίξει επιτέλους μια νέα εποχή που τα κόμματα θα ανακτήσουν την αξιοπιστία τους. Και αξιόπιστα κόμματα είναι αυτά μπορούν με συνέπεια και ειλικρίνεια να οριοθετούν τις αρχές, τις αξίες, τις προτάσεις τους αλλά τους αντιπάλους τους».

protothema.gr