Αγρίνιο: Κατάσχουν χρήματα από λογαριασμούς δανειοληπτών, παρά την προσωρινή Δικαστική απόφαση!

Μόνο στο Αγρίνιο έχουν κατασχεθεί ποσά από τουλάχιστον 100 άτομα – Τι δηλώνει στη «Σ» ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ

Την μη υιοθέτηση

των Δικαστικών Αποφάσεων από τις τράπεζες καταγγέλλει στη «Σ» ο Αιτωλοακαρνάνας Πρόεδρος του ΙΝΚΑ και Πρόεδρος  της Ένωσης Καταναλωτών Αιτ/νιας Γιώργος Λεχουρίτης, ο οποίος συμβουλεύει όσους προσφεύγουν στο νόμο 3869 του 2010 (Κατσέλη) με την τροποποίηση της παραγράφου 3 του άρθρου 85 του νόμου 3996/11που αντικαθίσταται με το άρθρο 13 του νόμου 4161/13.Ειδικότερα, η τροποποίηση αυτή προσαρμόζει την προσωρινή διαταγή, η οποία εξετάζει την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη, κινητή και ακίνητη περιουσία δηλαδή, με βάση την αίτηση που καταθέτει ο αιτών στο Ειρηνοδικείο και απαγορεύει την όποια αλλαγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, η οποία μπορεί να διατάσσει την καταβολή ενός ποσού μέχρι την οριστική συζήτηση που μπορεί να γίνει μετά από τρία ή ακόμα και πέντε χρόνια.

Οι τράπεζες μάλιστα

παρότι έχουν λάβει γνώση τις προσωρινής διαταγής των αιτούντων,  «γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις των Ειρηνοδικείων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Λεχουρίτης, ο οποίος διευκρινίζει ότι «αυτό σημαίνει ότι δεν σέβονται τη δικαιοσύνη, αφού σε πολλές περιπτώσεις, ενώ έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία προβαίνουν σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και αποδοχών, καθώς και σε κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων, κάτι που αφορά άμεσα και την περιοχή μας, αν και αυτό απαγορεύεται με βάση την προσωρινή διαταγή που έχει εκδοθεί». Θεωρούμε πως η άρνηση των τραπεζών, να αποδεχτούν δικαστικές αποφάσεις, επί της ουσίας προσβάλει κυρίως και πρώτα απ’ όλα τη δικαιοσύνη, κατά δεύτερο λόγο τον δανειολήπτη και κατά τρίτον την Κυβέρνηση και τον Υπουργό. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων για να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των τραπεζών σε βάρος των πολιτών. Ελπίζουμε πως στην Ελλάδα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και όχι οι τραπεζίτες» ανέφερε ο κ. Λεχουρίτης.    

Στην Αιτωλοακαρνανία,

όσοι εκ των δανειοληπτών έχουν κάποιο λογαριασμό μισθοδοσίας, σύνταξης ή αγροτικών επιδοτήσεων και οφείλουν στις τράπεζες, αλλά έχουν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη και διαθέτουν προσωρινή διαταγή, στο σύνολό τους έχουν υποστεί παρακράτηση από τους λογαριασμούς τους. Μόνο στο Αγρινίου οι «παθόντες» ξεπερνούν τους 100.

xondros1