Η Πατρινή που έζησε την έκρηξη της Κωνσταντινούπολης

Στο σπίτι της στην Κωνσταντινούπολη, όπου ζει τα τελευταία χρόνια μαζί με το σύζυγό της, βρισκόταν την ώρα της έκρηξης η Πατρινή εικονολήπτρια Ευρώπη Κατσαούνη. Η Ευρώπη μιλάει για την ώρα της μεγάλης εκρηξης κοντά στην Αγιά Σοφιά, εκεί που πριν από μερικές ημέρες είχε σταθεί για να βγάλει… φωτογραφία!

«Ήμουν σπίτι μου και κάποια στιγμή ακούω έναν εκκωφαντικό θόρυβο! Φωνάζω στον άνδρα μου… ΕΚΡΗΞΗ!» περιγράφει η Ευρώπη λίγες μόνο ώρες μετά το μακελειό με τους νεκρούς στην Κωνσταντινούπουλη.
Ο άνδρας της είναι δημοσιογράφος στο κρατικό γερμανικό κανάλι. Εκεί εργάζεται και η Πατρινή εικονολήπτρια ως freelancer. «Μας πήρε λίγα λεπτά μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι είχε συμβεί μέχρι που αρχίσαμε τη δουλειά για το κανάλι. Τελικά η έκρηξη ήταν στο Σουλτάν Αχμέτ, στην πλατεία της Αγιας Σοφίας το πιο τουριστικό μέρος της πόλης. Πριν από λίγες μέρες ήμουν εκεί και έβγαζα φωτογραφίες…».

Όπως εξηγεί στο tempo24.gr, οι Έλληνες φοβούνται πολύ αλλα και όλοι οι ξένοι που μένουν και εργάζονται στην Κωνσταντινούπολη για πολλούς λόγους. Τα μηνύματα που έλαβε η Ευρώπη από συγγενείς και φίλους στην Πάτρα ήταν εκατοντάδες. Ήθελαν όλοι να μάθουν αν είναι καλά. Αν δουλεύει, αν βρίσκεται εκεί… «Έχω βαρεθεί να προσέχω. Τώρα έχω αρχίσει να φοβάμαι»! μας λέει η Πατρινή εικονολήπτρια, με ταραγμένη φωνή.

tempo24.gr