Μ. Σάλλας: Αντίθετος με τους αναλυτές που βλέπουν ύφεση το 2016

Οι προβλέψεις της Τράπεζας Πειραιώς για την ελληνική οικονομία το 2016 έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές διάφορων οικονομολόγων και αναλυτών, διευκρίνισε ο πρόεδρος του ομίλου, Μιχάλης Σάλλας με αφορμή εκτιμήσεις που μιλούν για αρνητική εξέλιξη του ΑΕΠ το 2016.

Ο ίδιος υπενθυμίζει, μάλιστα, πως ανάλογες ή πιο ακραίες προβλέψεις από τους ίδιους ειδικούς διαψεύστηκαν πανηγυρικά στο πρόσφατο παρελθόν.

Αναλυτικότερα, ερωτώμενος από δημοσιογράφους κ. Μιχάλης Σάλλας,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα μια σειρά ανακοινώσεων από ξένους αναλυτές στις οποίες γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα αρνητικό υφεσιακό περιβάλλον για την ελληνική οικονομία και για το 2016. Οι προβλέψεις αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δικές μας εκτιμήσεις, αλλά και το κλίμα που εισπράττουμε από τον επιχειρηματικό κόσμο και ξένους επενδυτές.  Ανάλογες ή  ακόμα και πιο ακραίες προβλέψεις είχαν γίνει από τους ίδιους ειδικούς κατά το πρόσφατο παρελθόν, οι οποίες και διαψεύσθηκαν πανηγυρικά.

Η ελληνική οικονομία έχει ακόμα να επιλύσει πολλά από τα διαρθρωτικά της προβλήματα. Πιστεύω όμως ότι εφόσον υπάρξει σύντομα ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η κυβέρνηση προχωρήσει αποφασιστικά στην υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και στο νέο αναπτυξιακό νόμο, η οικονομία θα αντιδράσει θετικά επιστρέφοντας σε αναπτυξιακή τροχιά κατά το β’ εξάμηνο του έτους. Θα έχουμε δηλαδή για το 2016 θετικό πρόσημο ανάπτυξης. Βασικοί άξονες της οικονομικής ανάκαμψης θα είναι οι ακόμα υψηλότερες επιδόσεις στον τουρισμό, η επιτάχυνση των έργων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η βελτίωση της ρευστότητας και η τόνωση των επενδύσεων σε έργα υποδομών.»

capital.gr