Αισιοδοξία για τις εκπτώσεις στο Αγρίνιο

Δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 17 του μήνα, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο

Ξεκίνησαν χθες επισήμως

οι χειμερινές εκπτώσεις, τόσο πανελλαδικά, όσο και στην τοπική αγορά. Ο εμπορικός κόσμος του Αγρινίου αναμένει τους καταναλωτές να αναζωογονήσουν το εμπόριο και να δώσουν νέα ώθηση στην αγορά, μετά από την εορταστική «ανάσα» που  προσέφεραν παρά τις δυσκολίες.

Ως είθισται, οι πρώτες μέρες των εκπτώσεων είναι ημέρες για έρευνα αγοράς, ενώ η αγοραστική κίνηση ξεκινά να καταγράφεται λίγες μέρες αργότερα. Οι έμποροι αναμένουν τους Αγρινιώτες να ψωνίσουν, ευελπιστώντας πως στις εκπτώσεις οι καταναλωτές απαλλαγμένοι από τα έξοδα των γιορτών θα διαθέσουν περισσότερα χρήματα. Υπό την προϋπόθεση βέβαια να περισσεύουν.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτη Μπεσίνη «τον αξιόπιστο θεσμό των εκπτώσεων, τεχνηέντως φρόντισαν να τον απαξιώσουν στην πράξη με τα δεκαήμερα προσφορών, τις παρατεταμένες εκπτώσεις κλπ.

Η τοπική αγορά απέδειξε

ότι στις κύριες εκπτώσεις μπορεί να ανταποκριθεί με καλές τιμές και ποιοτικά προϊόντα. Καλούμε τους καταναλωτές να κάνουν την βόλτα τους στην αγορά και να προχωρήσουν σε αγορές. Ο Θεσμός των εκπτώσεων για να ξαναβρεί την αίγλη του, πρέπει να οριοθετηθούν αυστηρά οι εκπτώσεις, τον Φεβρουάριο και ένα μήνα τον Αύγουστο και επιπλέον να διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι, ώστε να υπάρχει αξιοπιστία και φερεγγυότητα. Καμία τίμια αγορά δεν μπορεί να επιβιώσει με 300 μέρες το χρόνο εκπτώσεις».

Σχετικά με τις προαιρετικές

Κυριακές και αυτή της 17ης που θα είναι η πρώτη Κυριακή του χρόνου που τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά ο κ. Μπεσίνης επισήμανε στη «Σ» πως «την Κυριακή 17 Ιανουαρίου δεν θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα. Είναι πάγια η στάση και η θέση του Εμπορικού Συλλόγου και της συντριπτικής πλειοψηφίας των εμπόρων στο ζήτημα αυτό, όπως αποτυπώνεται και τις Κυριακές αυτές στην αγορά του Αγρινίου».

Ωστόσο, βάσει του άρθρου 16 του ν.4177/13, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων το έτος 2016 επιτρέπεται προαιρετικά τις ακόλουθες Κυριακές: 17 Ιανουαρίου/ 24 Απριλίου/ 8 Μαϊου/ 17 Ιουλίου/ 6 Νοεμβρίου/ 11 Δεκεμβρίου/ 18 Δεκεμβρίου.

xondros1