Ποιους κατονόμασε ο Γιαννουσάκης για τους δύο τόνους ηρωίνης του πλοίου «Noor 1»

«Χρηματοδότες του φορτίου της ηρωίνης είναι πέντε» – είπε κατά την απολογία του ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, στη δίκη για την μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», η οποία συνεχίστηκε σήμερα με την απολογία του εν λόγω κατηγορουμένου.

Ο 42χρονος επιχειρηματίας κατονόμασε τους Τριαντάφυλλο Τζανετή (πρώην συνιδιοκτήτη του «Noor 1»), Γιώργο Μπουρδούβαλη και Παναγιώτη Φάρο ως τους τρεις από τους πέντε χρηματοδότες του φορτίου και είπε πως οι άλλοι δύο είναι Ιρανικής καταγωγής χωρίς να τους κατονομάσει.

Στην αρχή της απολογίας του, ο κ. Γιαννουσάκης ισχυρίστηκε πως έχει πει και θα συνεχίσει να λέει μόνο αλήθειες, ενώ ανέφερε ότι δέχεται απειλές στη φυλακή, χωρίς να κατονομάσει από ποιους – σημείο όπου παρενέβη η εισαγγελέας και του είπε ότι αοριστολογεί. Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι γνώριζε την όλη επιχείρηση της μεταφοράς ηρωίνης, αλλά δεν αναμείχθηκε σε καμιά περίπτωση. Είπε ακόμη ότι οι χρηματοδότες εκμεταλλεύτηκαν μια αδυναμία του, την οποία δεν αποκάλυψε.

Τέλος, ο κ. Γιανουσάκης είπε ότι δεν ήξερε κανέναν από το πλήρωμα του «Noor 1” και πως ο Ιρανός Μπονιάτ, που κατηγορείται ως συνοδός του φορτίου, δεν είχε ανάμειξη, καθώς δεν μπορεί να «φυλάξει ούτε χρυσόψαρο στη γυάλα».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα με την συνέχεια της απολογίας του Ευθυμίου Γιαννουσάκη.

zoogla.gr